Γράφτηκε στις .

Και ο Κώστας Νιζάμης με τα ΟΥΚ στον Πειραιά για τον Σταυρό

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Το τσουχτερό κρύο δεν πτόησε 19 ΟΥΚάδες να πέσουν στη θάλασσα του Πειραιά για την ημέρα των Θεοφανείων και να πιάσουν τον σταυρό, στέλνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ενότητας στους εχθρούς της Πατρίδας.

ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΖΑΜΗΣ

Ο αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε στην προβλήτα απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς. Μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων Υποβρυχίων Καταστροφών, απόστρατοι και εν ενεργεία (μια φορά ΟΥΚΑΣ πάντα «ΟΥΚΑΣ»!), βούτηξαν στη θάλασσα και ανέσυραν τον σταυρό. Ανάμεσά τους και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, Κωνσταντίνος Νιζάμης. Ο Πρώτος άνδρας των Πρώτων έφτασε και έπιασε το Σταυρό… Πάντα πρώτος μεταξύ Ίσων.

Οι ΟΥΚάδες για μια ακόμη φορά έκλεισαν τον Κύκλο και βροντοφώναξαν τα συνθήματά τους για την Πατρίδα και πήραν την ευλογία για να συνεχίσουν αυτό που ξέρουν πάντα να κάνουν. Στο σημείο βρίσκονταν τρία πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία απέδωσαν τιμές στην τελετή ρίψης του Τιμίου Σταυρού. Νωρίτερα, τα Θεοφάνεια γιορτάστηκαν με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας χοροστατούντων του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμου, του Μητροπολίτη Πειραιά και Φαλήρου κ. Σεραφείμ και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος απέστειλε το μήνυμά του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την τελετή στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, απελευθέρωσε τρία λευκά περιστέρια που συμβολίζουν την Αγία Τριάδα.

Πειραιάς, Σύμβουλος, ΟΥΚ, Σταυρός, Νιζάμης