Πάτρα: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητή έξω από ΕΠΑΛ – Του έσπασαν τη μύτη

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην Πάτρα μετά το νέο επεισόδιο με ξυλοδαρμό έξω από σχολείο.

Η περιοχή έξω από το σχολικό συγκρότημα της Αγίας Σοφίας στο οποίο στεγάζονται δύο ΕΠΑΛ, γέμισε αίματα μετά από σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ τριών μαθητών… εκτός προαυλίου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες σε ανήλικο μαθητή επιτέθηκαν δύο επίσης ανήλικοι και ο ένας με γροθιά του έσπασε τη μύτη.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το flamis.g η μύτη του μάτωσε και από το σημείο περνούσε γνωστός Πατρινός ορθοπεδικός ο οποίος άμεσα προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στον νεαρό και σταμάτησε την αιμορραγία.

Στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα έχουν σημειωθεί πολλά επεισόδια. Αν και τους τελευταίους μήνες τα «πνεύματα» είχαν ηρεμήσει, προ μηνών είχε σημειωθεί μέχρι και επίθεση με κατσαβίδι και πάλι έξω από το σχολικό συγκρότημα με αποτέλεσμα σε έναν μαθητή να προκληθεί αιμορραγία και να παρέμβει η ΕΛ.ΑΣ. με δύο περιπολικά.

Πιο παλιά σημειώνονταν και επεισόδια μεταξύ των μαθητών των δύο ΕΠΑΛ που φιλοξενούνται στο κτίριο με αποτέλεσμα να γίνονται εκρήξεις με γκαζάκια στις τουαλέτες, να μπαίνουν φωτιές σε θρανία, βιβλία και καρέκλες και σε πολλές περιπτώσεις να καλείται ακόμη και η Πυροσβεστική για εστίες πυρκαγιάς… εντός του σχολικού συγκροτήματος.

Η βία στα σχολεία της Πάτρας έχει αυξηθεί και μάλιστα συνεχώς καταγράφονται περιστατικά. Πολλοί θυμούνται τις «ομηρικές» μάχες με εκσφενδόνιση πετρών και μαρμάρων μεταξύ μαθητών του 12ου Λυκείου και του γειτνιάζοντος ΕΠΑΛ στο Κουκούλι, αλλά και άλλα περιστατικά ξυλοδαρμών, όπως πρόσφατα στο 5ο Γυμνάσιο. Εκεί όπου μαθητής έκανε κεφαλοκλείδωμα και χτύπησε συμμαθητή του με αποτέλεσμα ο δεύτερος να χτυπήσει στο μάρμαρο και να σπάσει δύο δόντια.

Προ ημερών υπήρξε καταγγελία και για περιστατικό bullying στο Ειδικό Σχολείο της Πάτρας σε βάρος ενός 16χρονου μαθητή. Το γεγονός κατήγγειλε η ίδια του η μητέρα. Για όλα τα παραπάνω περιστατικά έχει κινηθεί άμεσα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η Διευθύντρια Ευγενία Πιερρή.

TAGS: