Σε ποια πόλη τα SUV θα πληρώνουν χαράτσι στο παρκινγκ;

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Το Παρίσι λαμβάνει μέτρα για να μειώσει την παρουσία των μεγάλων SUV στο κέντρο του, εφαρμόζοντας αυξημένα τέλη στάθμευσης για τα βαρύτερα οχήματα και σχεδιάζοντας δημοψήφισμα των πολιτών σχετικά με τη θέση τους στην πόλη.

Για να διαφοροποιήσει τα SUV από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα, το δημαρχείο προτείνει υψηλότερα τέλη στάθμευσης για τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης άνω των 1,6 τόνων και τα ηλεκτρικά οχήματα άνω των δύο τόνων, χρησιμοποιώντας σαρωτές πινακίδων κυκλοφορίας για να διαπιστωθεί το βάρος τους.

Ο αντιδήμαρχος David Belliard υπογραμμίζει την ανάγκη να μειωθεί τόσο ο αριθμός όσο και το μέγεθος των αυτοκινήτων στο Παρίσι, τονίζοντας τον σκοπό του δημοψηφίσματος για τον καθορισμό της στάσης της πόλης όσον αφορά την κυκλοφορία τέτοιων οχημάτων.

Η διοίκηση της δημάρχου Anne Hidalgo κλιμακώνει σταθερά τα μέτρα κατά της χρήσης του αυτοκινήτου, απαγορεύοντας σταδιακά τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, ενώ παράλληλα επεκτείνει το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων για την ανακούφιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Ο Belliard και οι υποστηρικτές του επικρίνουν τη χρήση των SUV, επικαλούμενοι τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, το κόστος και την ασυμβατότητά τους με τους καταπονημένους από την κυκλοφορία αστικούς χώρους.

Αντίθετα, ο πρόεδρος της ένωσης αυτοκινητιστών Philippe Noziere υπερασπίζεται τα SUV, αποδίδοντας το αυξημένο βάρος τους σε βελτιώσεις της ασφάλειας και της άνεσης.

Όμως σε έρευνες που έχουν γίνει, οι κάτοικοι του Παρισιού εκφράζουν ελάχιστη συμπάθεια για τα SUV, θεωρώντας τα απομεινάρια μιας ξεπερασμένης εποχής που συμβάλλουν δυσανάλογα στη ρύπανση και την κατανάλωση καυσίμων.

TAGS: