x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Τσιμπάνε» τα χριστουγεννιάτικα στολίδια – Αυξήσεις 10% στη Θεσσαλονίκη

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

«Τσιμπημένες» είναι φέτος οι τιμές των δέντρων και των χριστουγεννιάτικων στολιδιών, οι οποίες, σύμφωνα με εκτιμήσεις καταναλωτικών οργανώσεων είναι αυξημένες, μεσοσταθμικά κατά 10%. Στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.

Κάνοντας μια βόλτα σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης διαπιστώνει, εύκολα, κανείς πως πολλά καταστήματα έχουν ήδη φορέσει τα γιορτινά τους, ενώ οι επιχειρήσεις με τα εποχικά είδη περιμένουν τους καταναλωτές με εκατοντάδες διαφορετικά πρωτότυπα στολίδια και χριστουγεννιάτικα δέντρα για όλα τα βαλάντια καθώς οι τιμές τους ανάλογα με το μέγεθος, την ποιότητα, αν είναι πασπαλισμένα με χιόνι κλπ. μπορεί να φτάσουν και τα 700 ευρώ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Νέου Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) «οι επιχειρηματίες, επικαλούμενοι το υψηλό κόστος των πρώτων υλών, αλλά και τα αυξημένα ενοίκια των καταστημάτων τους, ανέβασαν τις τιμές, με αποτέλεσμα τα χριστουγεννιάτικα στολίδια να πωλούνται ακριβότερα κατά 10% μεσοσταθμικά σε σχέση με πέρυσι».

 

Όπως λένε στη voria.gr, έμποροι εποχικών ειδών, πολλοί καταναλωτές φέτος αναμένεται να διακοσμήσουν σταδιακά τις κατοικίες τους, μοιράζοντας το κόστος των χριστουγεννιάτικων ειδών σε διάστημα δυο μηνών, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Δεν λείπουν βέβαια και οι καταναλωτές που αν και αγαπούν, ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα, δεν προτίθενται να κάνουν…αφαίμαξη από τα πορτοφόλια τους για καινούργια στολίδια, καθώς θα χρησιμοποιήσουν τα αποθηκευμένα, στο πατάρι, έλατα και λαμπιόνια.

Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα ξεκινάνε από 30 ευρώ και μπορεί να φτάσουν τα 700 ευρώ. Ένα μεσαίο δέντρο κοστίζει 150-250 ευρώ, ενώ τα στολίδια για το δέντρο ξεκινάνε από 0,90 ευρώ και δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν τα 10 ευρώ.

Για παράδειγμα, ένας μολυβένιος στρατιώτης κοστίζει από 5 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει τα 200 ευρώ, τα λαμπάκια για το δέντρο από 7 ευρώ έως 75 ευρώ, οι χριστουγεννιάτικες μπάλες από 1 ευρώ έως 10 ευρώ.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software