Ήρθαν τα χρόνια και οι καιροί!...

0
0
0
s2smodern

- Για να λάμψει ο σταυρός του Χριστού στον τρούλο της Αγίας Σοφίας

- Για την αναλαμπή της Ορθοδοξίας στα πέρατα του κόσμου!

- Η μεγάλη πείνα το 2021

- Η σπουδαία και λίαν επίκαιρη προφητεία του αγίου Κωνστάντιου του Ρώσου

- Μεγάλο γεγονός την Πρωτοχρονιά του 2020, με το Πάτριον Εορτολόγιον

Το καλοκαίρι του 2015 έγραψα μία σειρά μελετών για τις προφητείες των Ορθοδόξων αγίων περί των μελλόντων γενέσθαι. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύθηκαν, τους τέσσερις τελευταίους μήνες του 2017, στις φιλόξενες σελίδες της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ». Παρά το γεγονός, ότι υπήρξαν, ελάχιστες, παραλείψεις στα δημοσιεύματα αυτά, θέλω να ευχαριστήσω θερμώς τον κ. Γεώργιο Μιχαλόπουλο, άξιο και εκλεκτό συνεχιστή του έργου του αείμνηστου πατρός του Γρηγορίου Μιχαλόπουλου. Θέλω επίσης να συγχαρώ εκ βάθους ψυχής και τους εκλεκτούς συνεργάτας της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ» που δίνουν τον καλόν αγώνα για την Ορθόδοξη πίστη και για την Πατρίδα!

Μια τέτοια καλή αγωνίστρια είναι και η κ. Σόνια Μαυρίδου, την οποία συγχαίρουμε και ευχαριστούμε όλοι μας, για το γεγονός ότι έφερε στο φως, της δημοσιότητος, δια μέσου της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ», πολύ σπουδαίες, άγνωστες και λίαν επίκαιρες προφητείες (και κυρίως Ρώσων Αγίων) όπως π.χ. του αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ, (για τις οποίες έχω αναφερθεί παλαιότερα) και του αγίου Κωνστάντιου του Ρώσου, με τις οποίες θα ασχοληθώ στο παρόν κείμενο, με την βοήθεια του Θεού, λόγω της τρομακτικής σημαντικότητάς τους, για τα δραματικά γεγονότα που βρίσκονται μπροστά μας και θα τα βιώσουμε όλοι μας!... Αν παρακολουθήση κανείς την ειδησεογραφία των τελευταίων χρόνων, θα διαπιστώση, ότι ένα μεγάλο μέρος της διέπεται από την θεωρία του «Σοκ και δέος», την οποία εντέχνως διασπείρουν οι οπαδοί της Νέας Τάξης Πραγμάτων για να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των λαών και ιδιαίτερα των Ορθοδόξων. Οι Άγιοι, όμως, της εκκλησίας μας, εκτός από την επισήμανση των δεινών που θα επέλθουν στην ανθρωπότητα, λόγω αποστασίας της, δίνουν και την ελπίδα της Αναστάσεως: Το χαρμόσυνο μήνυμα, ότι όσες μηχανές και αν στήσουν οι άνθρωποι του αντιχρίστου και όλες οι αντίθετες δυνάμεις, στο τέλος νικητής θα είναι «το εσφαγμένο αρνίον», ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός, ο Νικητής του Θανάτου και των πονηρών και φθονερών δαιμόνων και όλων των οργάνων αυτών, ο Αρχηγός και Χορηγός της Αιωνίου Ζωής, Αυτός που «εξήλθε νικών και ίνα νικήση»!

Στην μελέτη μου, «Γεγονότα Ουκρανίας – Κριμαίας κλπ.», που δημοσιεύθηκε στην «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ» την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου του 2017, είδαμε ότι, σύμφωνα με τον άγιο Ιερώνυμο Αγαθάγγελο, η Ρωσία «σχεδόν προς το 2019», θα είναι τροπαιούχος και θα καταβάλλη αυτόν» (τον Αγαρηνόν). Να σημειωθή ότι το έτος 2019, κατά το Πάτριο Εορτολόγιο, τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου, η οποία (ημερομηνία), σύμφωνα με το Νέο Ημερολόγιο είναι η 13 Ιανουαρίου του 2020. Φρονώ ότι το διάστημα από τις 11 Ιανουαρίου (Σάββατο) του 2020 έως και την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου του 2020 (Ν.Η.) είναι πιθανές ημερομηνίες για την επιδείνωση των σχέσεων με την Τουρκία. Εννοείται ότι εδώ μιλάμε για «σημεία των καιρών» και όχι περί Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου, που ο χρόνος της είναι άγνωστος σε όλους! Ενδείξεις περί των ανωτέρω υπάρχουν και στην συγκλονιστική προφητεία του αγίου Κωνστάντιου του Ρώσου. Υπάρχουν 12 (δώδεκα) σύντομες παράγραφοι και στην συνέχεια υπάρχει μια εκτενέστερη αναφορά σε γεγονότα που θα λάβουν χώρα καθώς και σε κάποιον χρονολογικό προσδιορισμό αυτών. Ακολουθεί η παράθεση των χωρίων και ο, κατά δύναμιν, σχολιασμός αυτών:

Α. «Θέλει γενεί ένας Βασιλεύς και αποθνήσκει». - Πιστεύω ότι αναφέρεται στον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν ο οποίος φιλοδοξεί να γίνη σουλτάνος αλλά φαίνεται ότι δεν θα προλάβη.

Β. «Ένας μέγας αυθέντης θέλει ετοιμάσει δια τον εαυτόν του ένα αιματώδες λουτρόν» - Ο διάδοχος του Ερντογάν, έχοντας μεγάλην στρατιωτικήν ισχύν και υπερεκτιμώντας αυτήν, θα οδηγήση τον εαυτόν του και την χώρα σου σε λουτρό αίματος (αιματοχυσία). Δια την ισχυρή Τουρκία μιλάει η προφητεία του 1053 μ.Χ.: «Προς στιγμήν μέγας ο Άγαρ». Έχει σημασία ιδιαίτερη, εδώ, το «προς στιγμήν»!

Γ. «Ένας μεγαλύτερος Μονάρχης θέλει λυπήσει κατά πολλά τον εαυτόν του»

- Σίγουρα αναφέρεται στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος για διπλωματικο-οικονομικούς λόγους αναγκάσθηκε να συνταχθή με τους Τούρκους και στο τέλος θα στραφή εναντίον τους και «πετροβόλω θυμώ πατάξει μικρόν το δίκερον», (δηλαδή το α, τον αγαρηνόν), κατά τον άγιον Ταράσιον Πατριάρχην Κωνσταντινουπόλεως, τιμωρώντας τον για πάρα πολλούς και σοβαρώτατους λόγους: Για την ανάμειξη των Τούρκων στον πόλεμο της Τσετσενίας, στην Βοσνία – Ερζεγοβίνη, στο Κόσοβο, στην Αλβανία, τα Σκόπια, στην Λιβύη, στη Συρία, στο Ιράκ. Για την κατάρριψη του Su-24, για τις δολοφονίες των Ρώσων πρεσβευτών, για την προκλητική τους στάση στα θέματα της Ουκρανίας, της Αρμενίας, των Κούρδων, της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου. Ενδεχομένως και για άλλα θέματα, σχέσιν έχοντα με την ναυσιπλοΐαν των Στενών.

Ειδικώτερα, για τις δολοφονίες των Ρώσων πρεσβευτών, καλόν είναι να θυμηθούμε την προφητεία του Ησαΐου που λέγει: «…συντριβή παρά Θεού ήξει, δια τούτο πάσα χειρ εκλυθήσεται και πάσα ψυχή ανθρώπου δειλιάσει. Και ταραχθήσονται οι Πρέσβεις και ωδίνες αυτούς έξουσιν, ως γυναικός τικτούσης» (Ησαΐας ιγ’ 6, 7, 8). Άλλη αιτία λύπης για τον Ρώσο ηγέτη είναι οι νεκροί Ρώσοι, λόγω του πολέμου στην Ανατολική Ουκρανία καθώς και η χορήγηση αυτοκεφαλίας στην σχισματική Εκκλησία της Ουκρανίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Δ. «Σηκώνονται οι καταφρονεμένοι και αποκτούν δυνάμεις» - Οι περιφρονημένοι, οι καταπατημένοι, οι καταφρονεμένοι και λεηλατημένοι Έλληνες (ενδεχομένως και άλλοι λαοί), θα αποκτήσουν δυνάμεις, παίρνοντας τα πράγματα στα χέρια τους, καταδικάζοντας για εσχάτη προδοσία όλους τους αλαζόνας πολιτικούς, που πρόδωσαν την πατρίδα και την Ορθοδοξία, όλους αυτούς τους αναίσχυντους και τυχοδιώκτες, αυτούς τους απαίσιους δικτατορίσκους που κάθονται στον σβέρκο του Ελληνικού λαού και τον εμπαίζουν!...

Ε. «Ο φθόνος δείκνυται από τον Χριστιανισμόν» - Οι ψευτοχριστιανοί της Δύσεως (Παπικοί και Προτεστάντες) φθονούν θανάσιμα την Ελλάδα για την ιστορία της και τον πολιτισμό της, για τις ομορφιές της και για τον ανυπολόγιστο φυσικό και πνευματικό πλούτο που διαθέτει! Γι’ αυτό οι Δυτικοί, λεγόμενοι «Χριστιανοί», έχουν συμμαχήσει με τον διάβολο για να εξαφανίσουν την Ελλάδα από το πρόσωπο της γης, σ’ αυτό το ανίερο έργο τους, έχουν βρει, δυστυχώς, συμμάχους και μέσα στην Ελλάδα διαφόρους άθεους, αντίχριστους, ή και άλλους δήθεν Ορθόδοξους «Έλληνες» - ανθέλληνες, που νομοθετούν αντίχριστους και σατανικούς νόμους και ξεπουλούν τα πάντα στους εχθρούς της Ελλάδος! Ξυπνάτε, προδότες, μετανοήστε! Υπάρχει και Θεός! Αγαθός μεν, αλλά και δίκαιος! Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ξεπουλάτε, αντί πινακίου φακής, τα Ιερά και τα Όσια, τα πρωτοτόκια του Γένους! Ιδού έρχεται η οργή του Θεού επί τους υιούς της αδικίας!>… Ο φθόνος αυτός, των δυτικών, θα εκδηλωθή και από τα στρατεύματα της Δύσης, που θα πορεύονται προς την Κωνσταντινούπολη, τα οποία θα κακοποιούν τους ντόπιους ελληνικούς πληθυσμούς, σύμφωνα με τον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό. Εκδηλώνεται όμως και σήμερα, εντόνως, ο φθόνος αυτός και με τον εποικισμό της Ελλάδος από μουσουλμάνους, τον οποίον οργάνωσεν η Τουρκία σε συνεργασία με δυτικές κυβερνήσεις (Γερμανία κ.ά.).

ΣΤ. «Δια 3 ημέρας θέλουσι φανεί εις τον Ουρανόν απερίγραπτοι κομήται και βρονταί» - Εδώ περιγράφεται, εμφαντικώς, ο χαλασμός που θα γίνη με τις πυραυλικές επιθέσεις που οι τροχιές των πυραύλων, αλλά και των πολεμικών αεροπλάνων μοιάζουν σαν κομήτες, αλλά και με τους κρότους των εκρήξεων του Βαρέως Πυροβολικού. Είναι οι στρατιωτικές δυνάμεις που θα δράσουν κατά της καταλήψεως της Πόλης από τους Ρώσους, «ων» (των οποίων δυνάμεων), «αι ρομφαίαι αύραι», κατά τον Άγιον Ανδρέα τον δια Χριστόν Σαλόν και κατά τα προφητικά σημεία του Τραχωνίου Κύπρου: «Ο ουρανός θα βρέχη φωτιά για τρεις (3) ημέρες».

Ζ. «Συμβαίνει φθορά δια ξηράς και δια θαλάσσης» - Ασφαλώς πρόκειται για τις χερσαίες και τις θαλάσσιες πολεμικές επιχειρήσεις που θα λάβουν χώραν και οι οποίες θα προκαλέσουν μεγάλη καταστροφή. Επιπροσθέτως καταγράφω τις παραγράφους Η’, Θ’, Ι και Ια’ που αναφέρονται σε φοβερά γεγονότα και πολέμους που θα συμβούν στα πλαίσια του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου μη χρήζοντα επιπλέον αναλύσεως. Οι ημερομηνίες ενδεχομένως να είναι με το πάτριον (παλαιόν) Ημερολόγιον.

Η’. «Εις τας 18 Μαρτίου (ή 31 Μαρτίου με το Νέον Ημερολόγιον), θέλουν αυξήσει οι αιματώδεις πόλεμοι και νίκαι».

Θ’. «Εις τας 8 Ιουλίου (ή 21 Ιουλίου Ν.Η.) συμβαίνουν δύο ανήκουστοι πόλεμοι».

Ι. «Εις τας 12 Αυγούστου (ή 25 Αυγούστου Ν.Η.), ανυπόφορος ζέστη γενήσεται.

Ια. «Εις τας 18 Δεκεμβρίου (ή 31 Δεκεμβρίου Ν.Η.) χάνεται το ήμισυ της ανθρωπότητος». Η τελευταία παράγραφος Ιβ’, μιλάει για την εκλογή ενός Βασιλέως από το Ημπέριον ή μάλλον Ιμπέριον = εξουσία, (προφανώς των μεγάλων δυνάμεων). Αν στην προκειμένη περίπτωση, το κείμενο, δεν αναφέρεται στον Βασιλέα Ιωάννη, οπωσδήποτε θα πρόκειται για κάποιον άλλον σημαντικόν ηγέτην. Λέγει λοιπόν:

Ιβ. «Θέλει εκλεγεί ένας Βασιλεύς από το Ημπέριον». Ας δούμε τώρα, το τελευταίο και δύσκολο μέρος της προφητείας χωρισμένο σε τέσσερα μέρη, στο πρώτο μέρος που έχει χρονολογική αναφορά των γεγονότων της Πόλης και σε άλλα τρία αξιόλογα και ενδιαφέροντα μέρη.

- Πρώτο μέρος: «Δις τρισάριθμος χιλιαντάδος, νόει, όταν τέρμα φέρωσιν, συν έβδομον αιώνα, ξανθόν γένος ορμήται προς Βυζάντιον τάχα προς γενής ανακτόρων δειχθήσει». Ως γνωστόν στους Παλαιούς Βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς χρόνους μετρούσαν από το τέλος προς την αρχή π.χ. για τους Δέκα πέντε (15), μάρτυρες έλεγαν: «Πέντε και δέκα μάρτυρες», συνεπώς το «Δις τρισάριθμος χιλιαντάδος», είναι το έτος 1320. Έτσι το δις είναι δύο (2) φορές η μονάδα: (2Χ1 = 1+1 = 2), ο τρισάριθμος είναι τρεις (3) φορές η μονάδα: (3Χ1 = 1+1+1 = 3), δηλαδή μπαίνουν συνεχόμενα από το τέλος προς την αρχή. Έχουμε λοιπόν το 2, μετά έχουμε το 3 και μετά το 1 της χιλιάδος, στο τέλος δε, μπαίνει το μηδέν (0) λόγω χιλιάδος. Αν στο 1320 προσθέσουμε τα 700 χρόνια (του έβδομου αιώνα), έχουμε: 1320+700=2020. Η ημερομηνία ένδεκα Ιανουαρίου, δηλαδή 11/1 αποτελεί επίσης «τρισάριθμον», διότι επαναλαμβάνεται τρεις φορές ο αριθμός ένα (1). Η ενδεκάτη Ιανουαρίου του 2020 (Ν.Η.) είναι ημέρα Σάββατο. Σύμφωνα με τις προφητείες του Τραχωνίου Κύπρου, η επίθεση των Τούρκων θα γίνη Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, δηλαδή 11, 12 και 13 Ιανουαρίου του 2020 με το Ν.Η. ή 29, 30 και 31 Δεκεμβρίου του 2019 με το Παλαιό Ημερολόγιο. Η επίθεση, δε, των Ρώσων θα γίνη (Θεού επιτρέποντος), την Τρίτη 1η Ιανουαρίου του 2020 (Π.Η.), ή 14 Ιανουαρίου 2020 (Ν.Η.). Αν, λοιπόν, γίνη η επίθεση των Ρώσων στην Τουρκία (σύμφωνα και με τις προφητείες Τραχωνίου Κύπρου), την Τρίτη 14/1/2020, θα είναι ημέρα μεγάλης εορτής της Ορθοδοξίας, της περιτομής του Κυρίου (Δεσποτική εορτή) και του Μεγάλου Βασιλείου, με το Πάτριον εορτολόγιο. Ούτως εχόντων των πραγμάτων η μεγάλη μάχη της Κωνσταντινουπόλεως, τον Ιούνιο του 2020, μέλλει γενέσθαι! Διαφορετικά, οι ημερομηνίες πάνε ένα ή το πολύ δύο χρόνια αργότερα, αν ο Κύριος όλης της Κτίσεως και του Χρόνου, θελήση να τις μετατοπίση. Η επίθεση των Ρώσων και η κατάληψη της Πόλης, από αυτούς, θα διαρκέση 3 ημέρες, η δε κατάληψη όλης της Μ. Ασίας 40 ημέρες, σύμφωνα με τις προφητείες Τραχωνίου Κύπρου. Γιατί ο άγιος Κωνστάντιος χρησιμοποιεί την λέξιν «νόει», δηλαδή «κατανόησε», «κατάλαβε»; Για ποιο λόγο επιλέγεται, ως αφετηρία χρονικού προσδιορισμού των γεγονότων, αυτή η χρονολογία του 1320 μ.Χ.; Η απάντηση είναι η εξής: Στις 12 Οκτωβρίου 1320 μ.Χ., με τον θάνατο του Μιχαήλ του Θ’, άρχισε ο εμφύλιος ανάμεσα στο νεαρό Πρίγκηπα και συναυτοκράτορα Ανδρόνικο Γ’ (υιό του αυτοκράτορος Μιχαήλ Θ’) και στον γέρο αυτοκράτορα Ανδρόνικο Β’. Το γεγονός αυτό, μαζί με τις προηγηθείσες λεηλασίες και φοβερές καταστροφές των σταυροφόρων του Πάπα, αποδυνάμωσαν σε μεγάλο βαθμό, οικονομικά και στρατιωτικά την Βυζαντινήν Αυτοκρατορίαν (βλέπε, Georg Ostrogorsky, «Ιστορία του Βυζαντινού Κράτους», τόμος Γ’). Δυστυχώς, τον διάδοχο αυτού του Πάπα, τον αντίχριστο, τον ανθέλληνα και «ψευδοπροφήτη», «το δικέρατο θηρίο» της αποκαλύψεως, έφεραν και θέλουν να φέρουν, σύντομα, στην Ελλάδα, οι εξωμότες της πίστεως και της πατρίδος θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες της.

Ω! Της απεριγράπτου αναισθησίας και πνευματικής τυφλώσεως αυτών!... Δια τον λόγον αυτόν η Ελλάδα και οι Έλληνες υφίστανται όλα αυτά τα δεινά!.. Αυτή, λοιπόν, ήταν η αρχή του τέλους! Γεγονός το οποίο επισημαίνεται από την προφητεία με την φράση: «Όταν τέρμα φέρωσιν», δηλαδή όταν τα γεγονότα οδηγήσουν, σταδιακά στην φθορά, στην κατάρρευση και πτώση της αυτοκρατορίας για την οποία, βέβαια (πτώση), σημαντικό ρόλο έπαιξε και η μετέπειτα προδοσία της Ορθοδοξίας στη Σύνοδο Φεράρας – Φλωρεντίας!... Παρατηρούμε πως, όταν υπάρχη προδοσία της Ορθοδόξου Πίστεως, τότε, πάντοτε, ακολουθούν Εθνικές Καταστροφές.

- Με ποια δικαιολογία, όμως, το ξανθό γένος θα ορμήση προς την Κωνσταντινούπολη; Την απάντηση την δίνει η προφητεία: «Τάχα προς γενής ανακτόρων δειχθήση», δηλαδή με το πρόσχημα ότι, έτσι θα αποδείξη και θα επιβεβαιώση το γένος (δηλαδή τη γενεαλογία), της βασιλικής εξουσίας. Πρόκειται, προφανώς, για την πεποίθηση που έχουν οι Ρώσοι ότι αποτελούν την Γ’ (τρίτη) Ρώμη, ότι, είναι οι συνεχισταί της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και ότι έχουν κληρονομικά δικαιώματα τα οποία πηγάζουν από την ανηψιά του αυτοκράτορος του Βυζαντίου, Σοφία Παλαιολογίνα που υπανδρεύθη τον μεγάλο Δούκα Ιβάν.

- Δεύτερο μέρος: «Ώδε Πύλη θρήνησον επ’ άκρα νέμων στέφος γαρ εν σοι, το στέφος όταν άρη, προς ύψος ήξω την πατηθείσαν χάριν, εφευροί μοι και κόψατε και τέλος αλαζόνας». Με απλά λόγια: Εις το εξής Πύλη κλάψε και οδύρου στο έπακρο, διότι αυτός που μοιράζει σε σένα τις επιβραβεύσεις (τα δώρα, τις επιδοκιμασίες), όταν τα πάρη πίσω (τα ανακαλέση) αυτά, τότε θα οδηγήσω σε μεγάλο ύψος, (θα ανεβάσω ψηλά), την χάρη που καταπατήθηκε, θα με ανακαλύψετε και τότε τεμαχίστε και δώστε τέλος στους αλαζόνας (Τούρκους). Έχουμε, λοιπόν, εδώ την καταστροφή των Αγαρηνών και την μεγάλη μεταστροφή και πνευματική ανόρθωση των Ορθοδόξων Ελλήνων.

- Τρίτο μέρος: «Οπηνίκα μεν εις Άδην τρέχειν πάντας τοις εν τάφοις σπεύδοντας έξω, των δυσεβών συστήματα κόπτετε ξίφος». Εν ολίγοις: Την στιγμή που όλοι θα τρέχουν προς τον άδη, θα προτρέπουν αυτούς που είναι στους τάφους να σπεύδουν έξω, τότε το ξίφος του πολέμου θα «πετσοκόβη» τα συστήματα των ασεβών.

- Τέταρτο μέρος: «Φευ σοι Πελοπόννησος πολεμηθήση, ουχ ως ξένος κίνδυνος, αλλ’ οικείως πλείστα κόλα μένουσιν εν εξαμίλει, Γότθου συριγμός υιόν της Άγαρ φεύμα, άγε τρισαθλιόματος ύδατος του Αλφαίως, ως των συμφορών της νήσου της Ελλάδος! Μάλλον και τα πρώτιστα πάση τη κτίσει». Ομιλεί η προφητεία δια γεγονότα που έχουν σχέση με τους λαθρομετανάστας: Αλλοίμονο σε σένα Πελοπόννησος! Θα πολεμηθής όχι από ξένο (εξωτερικό) κίνδυνο, αλλά από δικούς σου (εξ οικείων τα βέλη!). Πολλοί θα είναι προσκολλημένοι στα εξαμίλια (της Κορίνθου), όταν ο Γερμανός δώση σφύριγμα (σύνθημα), για αναχώρηση (φευγιό): Οδήγα συ που έχεις τρισάθλια μάτια (ποιος είναι άραγε;) τον υιό της Άγαρ (τους αγαρηνούς λαθρομετανάστες), στα νερά του Αλφειού ποταμού. Αλλοίμονο, για τις συμφορές που θα γίνουν στο νησί της Ελλάδος!

Μάλλον δε και πρωτίστως σε όλη την κτίση. Τελειώνοντας θα ήθελα να γράψω δύο λόγια για την μεγάλη πείνα που θα συνοδεύση τα επερχόμενα γεγονότα! Σε προηγούμενη μελέτη είχα γράψει για την έναρξη της πείνας κυρίως το 2016. Εάν στην προφητεία του αγίου Ιερωνύμου Αγαθαγγέλου λάβουμε ως αφετηρία το έτος 1934 («το τριακοστό τέταρτο ταχέως απολήγει…»), θα έχουμε, αν προσθέσουμε σ’ αυτούς τους αριθμούς 51, 2 και 34, που αναφέρει ο Άγιος: 1934+51+2+34=2021, δηλαδή το 2021 θα έχουμε το αποκορύφωμα της πείνας, η οποία μάλλον θα συνεχισθή σ’ ένα βαθμό και λόγω του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ας προσευχηθούμε θερμά στον Φιλάνθρωπο Κύριο, να γίνη Βοηθός και Σκεπαστής όλων μας.

Ευχαίς και πρεσβείαις της Πανάγνου Θεοτόκου, των Επουρανίων Δυνάμεων και πάντων των Αγίων, Παλαιών και Νέων. Αμήν!

Θεσσαλονίκη 18.12.2019

Με αγάπη Χριστού,

Δημήτριος Χρ. Χήρας

Φυσικός

Ορθοδοξία, Αγιά Σοφιά, Κωνσττίνος, ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟe-genius.gr ...intelligent web software