x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΠΟΕΔΗΝ: “15χρονη επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια στο “Αγλαΐα Κυριακού””

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, κατήγγειλε πως χθες στις 21.45, μια 15χρονη που φιλοξενείται με εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» από τις 20 Οκτωβρίου «επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια, την έριξε κάτω, την χτύπησε, τις τράβαγε τα μαλλιά».

Με βάση τα στοιχεία που έχει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, η 15χρονη φιλοξενείται με εντολή εισαγγελέα με τον αδελφό της σε παιδιατρική κλινική παρουσία της μητέρας τους, «λόγω ακατάλληλου οικογενειακού περιβάλλοντος».

Η έφηβη και ο αδελφός της νοσούν από κορωνοϊό και είναι απομονωμένοι σε θάλαμο της παιδιατρικής κλινικής.

«Όταν η νοσηλεύτρια την είδε να φεύγει από το θάλαμο για να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού σε άλλα νοσηλευόμενα παιδάκια της κλινικής ζήτησε να επιστρέψει στο δωμάτιό της», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος και σημειώνει ότι μετά από αυτό η 15χρονη επιτέθηκε στη νοσηλεύτρια.

 

Ο ίδιος σημειώνει ότι τα δύο αδέλφια νοσηλεύονται στο παιδιατρικό νοσοκομείο ελλείψει προνοιακών δομών.

«Πρόκειται για ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται, με αποτέλεσμα να είναι περισσότερα από 45 παιδιά στα νοσοκομεία Παίδων και να παραμένουν για διάστημα πολύ μεγαλύτερο από αυτό που απαιτείται για ιατρικό έλεγχο».

«Τα παιδιά αυτά χωρίς να φταίνε διαταράσσουν τη λειτουργία των παιδιατρικών νοσοκομείων και κάποια από αυτά με ιώσεις γίνονται φορείς όπως εν προκειμένω η 15χρονη μετάδοσης λοιμώξεων. Δεν επιτρέπεται αυτή η διαχρονική αδιαφορία του κράτους με αυτά τα παιδιά.

Να παραμένουν επί μήνες στα παιδιατρικά νοσοκομεία ελλείψει προνοιακών μονάδων και να έχουμε κλειστές δεκάδες θέσεις φιλοξενίας στις προνοιακές μονάδες λόγω έλλειψης προσωπικού. Για τα παιδιά στα νοσοκομεία είναι χαμένος χρόνος.

Στα νοσοκομεία δεν προωθούνται αιτήματα υιοθεσίας και αναδοχής, δεν υπάρχουν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, σχολεία, προγράμματα κοινωνικής επανένταξης», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software