Συρμός του Προαστιακού μπήκε σε λάθος ράγες κι αντί για Αεροδρόμιο πήγε Άνω Λιόσια

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Αλαλούμ επικράτησε την Πέμπτη σε δρομολόγιο του Προαστιακού Σιδηροδρόμου της Αθήνας, καθώς ο συρμός μπήκε σε λάθος ράγες, με αποτέλεσμα αντί για το Αεροδρόμιο να πάει στην άλλη πλευρά του λεκανοπεδίου, ενώ λίγο έλειψε να συμβεί και ατύχημα.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η αμαξοστοιχία, η οποία σύμφωνα με το πρόγραμμα δρομολογίων επρόκειτο να αναχωρήσει από τον Πειραιά με προορισμό το Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, ακολούθησε ξαφνικά άλλη διαδρομή με αποτέλεσμα να καταλήξει στον σταθμό των Άνω Λιοσίων.

Έκπληκτοι οι επιβάτες είδαν να φτάνουν σε άλλο σταθμό από εκείνον για τον οποίο είχαν ξεκινήσει, με ό,τι επίπτωση επρόκειτο να έχει αυτό στη χρονική συνέπειά τους απέναντι στα αεροπορικά τους ταξίδια, τις υποχρεώσεις τους και τον ημερήσιο προγραμματισμό τους.

Κάποιοι από αυτούς όταν συνειδητοποίησαν τι είχε γίνει, διαπίστωσαν ότι ο οδηγός μπήκε σε λάθος ράγες και ότι, σε περίπτωση διασταύρωσης με άλλη αμαξοστοιχία που βρισκόταν κανονικά στις σωστές της ράγες, θα μπορούσε να υπάρξει και σύγκρουση μεταξύ τους.

Ο φύλακας στο σταθμό των Άνω Λιοσίων δεν είχε την απαραίτητη πληροφόρηση για να απαντήσει στα ερωτήματα των επιβατών.

Αρχικά εκδόθηκε ηχητική ανακοίνωση ότι το ίδιο τρένο θα αναχωρήσει ξανά, προκειμένου να μεταβεί όπως εξαρχής έπρεπε, στο σταθμό του Αεροδρομίου. Οι άτυχοι πολίτες επιβιβάστηκαν, όμως ο συρμός δεν ξεκινούσε.

Μετά από λίγο βγήκε νέα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία οι επιβάτες έπρεπε να αποβιβαστούν από το συρμό και να μεταβούν στην απέναντι αποβάθρα, γιατί θα ερχόταν να τους περισυλλέξει άλλη αμαξοστοιχία

TAGS: