Εμπορικοί Τιτάνες: Ρωσία και Κίνα αψηφούν τα νούμερα και ετοιμάζουν «ΕΚΡΗΞΗ»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Εν μέσω της αυξανόμενης δυτικής πίεσης, η Ρωσία και η Κίνα ενισχύουν τους οικονομικούς δεσμούς τους, με τον όγκο του εμπορίου να αναμένεται να ανέλθει στα 300 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας!!!

Αυτό αποκάλυψε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ρωσίας Αντρέι Μπελούσοφ.

 

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια συνεδρίασης της Ρωσο-Κινεζικής Διακυβερνητικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο, ο Μπελούσοφ υπογράμμισε τη σταθερή θέση της Κίνας ως πρωταρχικού εμπορικού συμμάχου της Ρωσίας και τις αυξανόμενες επενδυτικές ευκαιρίες και για τις δύο χώρες.

“Από την αρχή του 2023, το διμερές εμπόριο έχει αυξηθεί σημαντικά, αυξάνοντας κατά ένα αξιοσημείωτο ένα τρίτο. Σημειώθηκε αξιοσημείωτη πρόοδος στην ανταλλαγή μεταλλουργικών και χημικών προϊόντων, ειδών διατροφής, καθώς και εξοπλισμού και οχημάτων”, είπε.

Σε αντίθεση με προηγούμενες προβλέψεις, οι οποίες υπολόγιζαν έναν τζίρο αναφοράς στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι αυτός ο στόχος θα ξεπεραστεί φέτος. Τα τελωνειακά στοιχεία από την Κίνα έδειξαν άνοδο 29,5% στο εμπόριο μεταξύ των δύο εθνών τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2023, συνολικού ύψους 176,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι ανθηροί εμπορικοί δεσμοί μεταξύ Ρωσίας και Κίνας έχουν αποκτήσει δυναμική εν μέσω των κυρώσεων της Δύσης κατά της Ρωσίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και των συνεχιζόμενων εμπορικών  τριβών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας.

Ειδικότερα, η Ρωσία έχει καταστεί σημαντικός προμηθευτής ενεργειακών εμπορευμάτων, συμπεριλαμβανομένων πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και διυλισμένων προϊόντων, γεωργικών προϊόντων και βιομηχανικών αγαθών. Η Κίνα, με τη σειρά της, έχει γίνει ένας ολοκληρωμένος εξαγωγέας ενός ευρέος φάσματος αγαθών, από ηλεκτρονικά είδη, κινητά τηλέφωνα και προϊόντα μηχανικής μέχρι αυτοκίνητα, έπιπλα, παιχνίδια, υφάσματα, ρούχα και υποδήματα.

Υπό αυτές τις συνθήκες η διεθνιστική Δύση δεν μπορεί πλέον να σταθεί οικονομικά σε βάθος χρόνου απέναντι στην συμμαχία τιτάνων του πλανήτη!!!

TAGS: