x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Δημητροκάλλης (Σπαρτιάτες): Απαιτούμε διαφανείς διαδικασίες στους διαγωνισμούς και πάταξη των καρτέλ

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» κ. Δημητροκάλλης τοποθετήθηκε στην επιτροπή του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας “Όροι δόμησης, κατασκευής, επιτρεπόμενες χρήσεις γης για κέντρα δεδομένων, χωροταξικές και πολεοδομικές ρυθμίσεις, αξιοποίηση πόρων Πράσινου Ταμείου και λοιπές περιβαλλοντικές και ενεργειακές διατάξεις”.

Αρχικά ο κ. Δημητροκάλλης ανέφερε πως «από τις προθέσεις της Κυβέρνησης καταλαβαίνουμε, ότι στόχος της είναι, η Ελλάδα να μπορέσει να αναδειχθεί σε κέντρο ψηφιακής οικονομίας και γι’ αυτό, με το παρόν σχέδιο νόμου θεωρεί πως θα απλοποιήσει τις διαδικασίες των κτιρίων δομικών και πολεοδομικών απαιτήσεων. Όμως, εμείς βλέπουμε ρυθμίσεις, χωρίς καμία συνέχεια, με το υπάρχον πολεοδομικό πλαίσιο της χώρας μας και μάλιστα, όπως έχει σχολιαστεί, ήδη, περιέχει και φωτογραφικές διατάξεις, με αρκετές ειδικές ρυθμίσεις, κάτι, που όπως γνωρίζουμε, απαγορεύεται από το Σύνταγμα».

Σε ό, τι αφορά τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, ο βουλευτής Ά Ανατολικής Αττικής σημείωσε πως, «είναι κάτι, που θεωρούμε ότι πρέπει να είχε γίνει εξαρχής και όχι να έχουμε σήμερα αυτήν την κατάσταση, όπου τη μία χρονιά καίγονται δάση και βουνοκορφές και την επόμενη, όλως τυχαίως, έχουν "φυτρώσει" ανεμογεννήτριες».

Κλείνοντας απαίτησε διαφανείς διαγωνισμούς, για τις εταιρείες, που θα αναλάβουν τα έργα κατασκευής και όχι διαδικασίες με ένα-δύο διαγωνιζόμενους, που συνήθως είναι οι γνωστοί ολιγάρχες, που έχουν αγοράσει όλες τις αναπτυξιακές δομές της χώρας και έχουν δημιουργήσει καρτέλ και ολιγοπώλια.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software