x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Οι Γερμανοί δεν είναι κορόιδα: Ενεργοποιούν μονάδες λιγνίτη για να… βγάλουν τον χειμώνα

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Γερμανία ενεργοποίησε μια μονάδα λιγνίτη για να βοηθήσει στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών καθώς μπαίνει στον χειμώνα.

Μονάδα ενός σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στο ανατολικό τμήμα της χώρας — το μπλοκ F Jänschwalde της LEAG — άρχισε να παράγει την Κυριακή, σύμφωνα με τον διαχειριστή. Η εγκατάσταση, η οποία έχει δυναμικότητα 500 μεγαβάτ, λειτούργησε τον περασμένο χειμώνα, τέθηκε σε εφεδρεία τον Ιούλιο και τώρα είναι πλήρως διαθέσιμη για να βοηθήσει στην ενίσχυση των προμηθειών, μεταδίδει το Bloomberg.

Η ιστορική ενεργειακή κρίση του περασμένου έτους ανάγκασε τη Γερμανία να αυξήσει προσωρινά την εξάρτησή της από τα “βρώμικα” καύσιμα μετά τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Αν και αυτό αποτελεί οπισθοδρόμηση για τα σχέδια της κυβέρνησης για τον περιορισμό των επιβλαβών εκπομπών, είναι μέρος της στρατηγικής της να συγκρατήσει τις αυξήσεις των τιμών για τους καταναλωτές κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης.

Η δεύτερη μονάδα του λιγνιτικού εργοστασίου, το μπλοκ Ε με ισχύ άλλα 500 μεγαβάτ, είναι έτοιμη για λειτουργία και μπορεί επίσης να συνδεθεί στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανέφερε η LEAG. Ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ δήλωσε σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί να επανενεργοποιήσει παλιά εργοστάσια το χειμώνα 2024-2025.

Ένα κύμα κρύου έπληξε τη βόρεια Ευρώπη τη Δευτέρα, με τις θερμοκρασίες να πέφτουν κάτω από το μέσο όρο της εποχής σε μια πρώτη δοκιμή για την ενεργειακή υποδομή.

Οι τιμές σποτ για τη Δευτέρα έφτασαν τα 133,70 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο Epex Spot SE, την υψηλότερη τιμή εδώ και πάνω από ένα μήνα, καθώς η περιορισμένη ηλιοφάνεια και οι ασθενείς άνεμοι περιορίζουν την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software