x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Φορολογικό… μήνυμα: Έρχεται το «112» της εφορίας στα κινητά των φορολογούμενων – Πότε θα «χτυπάει»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης φορολογικών υποχρεώσεων, αρχικά, όσων σχετίζονται με την απώλεια ρύθμισης οφειλών αλλά και φορολογικό ημερολόγιο υποχρεώσεων στην οθόνη των κινητών των φορολογουμένων καθιερώνει η ΑΑΔΕ έως το τέλος του έτους.

Με το νέο application οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν και παρακολουθούν τις οφειλές τους, να τις εξοφλήσουν, να βλέπουν τα αιτήματα και ραντεβού που τυχόν έχουν υποβληθεί προς την Αρχή. Με την εφαρμογή αυτή η ΑΑΔΕ θα ειδοποιεί τους φορολογούμενους εξατομικευμένα και προσωπικά σχετικά με επικείμενες υποχρεώσεις τους.

Με το φορολογικό ημερολόγιο, στην οθόνη του κινητού θα έρχονται υπό μορφή ειδοποιήσεων προσωποποιημένες ενημερώσεις για τις υποχρεώσεις που πρέπει να ικανοποιηθούν εντός των προσεχών ημερών. Δόσεις φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ και πληρωμή φόρου και ευρύτερα όλες οι υποχρεώσεις κάθε φορολογουμένου εντός των προσεχών 2-3 ημερών.

Με το σύστημα της έγκαιρης προειδοποίησης το κινητό θα παίρνει «σήμα» από την εφορία μετά την παρέλευση της προθεσμίας πληρωμής μιας δόσης ρύθμισης για την ώστε να λάβει τα μέτρα του και να μη χάσει και τη δεύτερη, εξέλιξη που θα οδηγήσει στην απένταξη από τη ρύθμιση και την πιθανή ενεργοποίηση αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

Αναλυτικότερα:

Οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν το φορολογικό προφίλ τους, τις οφειλές τους προς την εφορία, να πληρώνουν μέσω κάρτας από το κινητό τους και να παίρνουν γενικές και προσωποποιημένες ενημερώσεις για τις υποχρεώσεις τους στα κινητά τους. Για παράδειγμα οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα λαμβάνουν ενημερώσεις για τις ημερομηνίες υποβολής της δήλωσης ΦΠΑ και την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του φόρου και όταν η προθεσμία πληρωμής του φόρου λήγει π.χ. στις 30 Νοεμβρίου και μέχρι τις 29 του μήνα δεν έχει πληρώσει τον ΦΠΑ θα λαμβάνει μήνυμα υπενθύμισης. Με τον ίδιο τρόπο θα ειδοποιούνται οι φορολογούμενοι για την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του φόρου εισοδήματος, του ΕΝΦΙΑ ή των δόσεων από ρυθμίσεις οφειλών.
Οι οφειλέτες θα ειδοποιούνται έγκαιρα για το υπόλοιπο των δόσεων της ρύθμισης και για περιπτώσεις απώλειας κάποιας από τις τρέχουσες ρυθμίσεις. Όταν ο οφειλέτης δεν πληρώσει μία δόση το σύστημα θα ενημερώνεται αυτόματα και στη συνέχεια θα στέλνει μήνυμα στον υπόχρεο για τη δόση που δεν κατέβαλε αλλά και για τις κυρώσεις που θα υποστεί εφόσον χάσει τη ρύθμιση.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software