Γάζα: «Κανένα μέρος δεν είναι ασφαλές» – Δεκάδες νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Δεκάδες οι νεκροί από τον βομβαρδισμό του σχολείου Αλ Φαχούρα στη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό νωρίς το πρωί, σύμφωνα με το AFP.

Πρόκειται για σχολείο που διαχειρίζεται ο ΟΗΕ στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια, στο οποίο φιλοξενούνταν χιλιάδες Παλαιστίνιοι.

Η επίθεση έγινε, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας της Γάζας, τα ξημερώματα και τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους.

Ταυτόχρονα, τουλάχιστον 28 Παλαιστίνιοι και κυρίως παιδιά σκοτώθηκαν από ισραηλινές βόμβες στην πόλη Χαν Γιουνίς της νότιας Γάζας, όπως μεταδίδει το Al Jazeera, ενώ με βάση την ίδια πηγή, το υπουργείο Υγείας ανέφερε πως 32 μέλη οικογένειας σκοτώθηκαν από επίθεση σε κτίριο στη βόρεια Γάζα, με τα 19 να είναι παιδιά.

Από την αρχή των επιθέσεων έχουν σκοτωθεί 12.000 άνθρωποι στη Γάζα.

Σχολιάζοντας τον βομβαρδισμό του σχολείου al-Fakhoora, η Χαμάς ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα καταστήσει το Ισραήλ υπεύθυνο για την επίθεση και τα εγκλήματά του κατά των παιδιών και των αμάχων.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται πως οι νότιες περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας είναι ασφαλείς, αλλά η σημερινή επίθεση στο σχολείο al-Fakhoora που βρίσκεται στην Χαν Γιούνις, αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως το Ισραήλ δεν κάνει διάκριση μεταξύ των τμημάτων του πολιορκημένου παράκτιου θύλακα, δήλωσε ο Osama Hamdan, εκπρόσωπος της Χαμάς με έδρα τη Βηρυτό.

«Σήμερα, άλλη μια σφαγή, αυτή τη φορά στο σχολείο της UNRWA al-Fakhoura, το οποίο βομβαρδίστηκε από ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη. Για άλλη μια φορά, το σχολείο βρίσκεται επίσης μέσα στην περιοχή Χαν Γιουνίς, μια περιοχή που οι [ισραηλινές] δυνάμεις κατοχής ισχυρίζονται ότι είναι ασφαλής. Συνεχίζουν να διαδίδουν ψευδείς αναφορές με την ελπίδα να εκκενώσουν ολόκληρο το βόρειο τμήμα της Γάζας», σημείωσε στο Al Jazeera.

Αναφορές για κλεμμένα πτώματα Παλαιστίνιων
Ο Ismail al-Thawabta, κυβερνητικός αξιωματούχος της Γάζας, δήλωσε στο Al Jazeera τις ακόλουθες πληροφορίες:

«Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής χθες ξέθαψαν τους τάφους που φτιάξαμε μέσα στο προαύλιο του νοσοκομείου- πήραν περισσότερα από 100 πτώματα που ήταν ήδη θαμμένα. Επιπλέον, όλα εκείνα τα θύματα που πέθαναν πρόσφατα, δεν κηδεύτηκαν, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις αρνήθηκαν να τους θάψουν μέσα στο νοσοκομείο.

«Πριν από μέρες, καθώς τα πτώματα συσσωρεύονταν μέσα στο νοσοκομείο, η διοίκηση του νοσοκομείου αναγκάστηκε να σκάψει έναν ομαδικό τάφο και να θάψει όλους τους νεκρούς. Σήμερα το πρωί, οι ισραηλινές μπουλντόζες ξέθαψαν τους τάφους και πήραν τα πτώματα».

TAGS: