ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η εκπρόσωπος Τύπου της ιδιωτικής εταιρείας σκύλων Αγγελική Διακομανώλη, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή έκανε αποκαλύψεις για τις έρευνες που πραγματοποιούνται στα συντρίμμια των τρένων που συγκρούστηκαν στα Τέμπη, τονίζοντας ότι υπάρχει αλλοίωση των στοιχείων, καθώς έχουν περάσει εννέα μήνες, αλλά και λόγω των καιρικών συνθηκών.

Παράλληλα ανέφερε πως βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη και σε σημεία που ήταν εκτός της χαρτογράφησης που είχε υποδείξει η αρμόδια επιτροπή.

«Έχουν εντοπιστεί και ανθρώπινα μέλη σε σημεία τα οποία είναι εκτός της χαρτογράφησης που είχε υποδείξει η επιτροπή της ΕΔΑΠΟ. Γιατί, όπως αντιλαμβάνεστε, η χαρτογράφηση αφορά τους επιβάτες, οι οποίοι είναι σε ένα τρένο που κινείται στα λογικά πλαίσια, χωρίς να συγκρουστεί.

Όταν προκύπτει σύγκρουση, προφανώς και με τέτοια ταχύτητα που πήγαιναν και τα δύο τρένα, δεν μπορεί να παραμένουν στο ίδιο σημείο που βρίσκονταν. Οπότε, το να έχουμε ένα βαγόνι με 100 θέσεις και να συγκρούεται, προφανώς θα πρέπει να ψάξεις όλο το βαγόνι. Δεν μπορείς να πας σε συγκεκριμένα σημεία και να πεις “εδώ καθόντουσαν, εκεί δεν καθόντουσαν”.

Τα μέλη υποθέτουμε ότι είναι από αρκετούς επιβάτες. Είναι τόση η παραμόρφωση των υπολειμμάτων και τόση η φθορά, που νομίζω ότι μόνο ο ιατροδικαστής μπορεί να κρίνει».

Σχετικά με το πώς βρέθηκε το «μαύρο κουτί», περιέγραψε: «Ύστερα από υπόδειξη του πραγματογνώμονα, δόθηκε η ένδειξη κατ’ αρχάς από τον σκύλο μας ότι σε εκείνο το σημείο υπάρχει βιολογικό υλικό. Ανοίγοντας, εντοπίστηκε βιολογικό υλικό και από εκεί και έπειτα, προχωρώντας πιο κάτω στο κόψιμο της λαμαρίνας, εντοπίστηκε το “μαύρο κουτί».

TAGS: