Παγίδες με καρφιά είχαν στήσει οι καταληψίες στο Κουκάκι

0
0
0
s2smodern

Σε «στρατηγείο» είχαν μετατρέψει οι καταληψίες το κτήριο της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι, ένα από τα συνολικά τρία κτήρια στα οποία πραγματοποίησε επιχείρηση εκκένωσης η ΕΛ.ΑΣ. το πρωί της Τετάρτης. Μάλιστα, είχαν κατασκευάσει ακόμη και παγίδα με καρφιά, με σκοπό να τραυματιστούν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι στο τελευταίο σκαλοπάτι της σιδερένιας σκάλας που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του κτηρίου είχαν τοποθετήσει μία ξύλινη τάβλα με καρφιά. Επίσης, είχαν κλείσει την κεντρική είσοδο και τα παράθυρα τα με μία σιδεροκατασκευή μασίφ, την οποία οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ προσπαθούσαν πάνω από μισή ώρα να την ανοίξουν. Ένα άτομο, που φορούσε κουκούλα, είχε ανέβει στην ταράτσα του κτηρίου και πετούσε στους αστυνομικούς από καρέκλες και μπογιές μέχρι πυροσβεστήρες. Εντός του κτηρίου εντοπίστηκαν ένα ασύρματος και σημειώσεις.

H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ

Ότι όλα έγιναν νόμιμα κατά σημερινή τριπλή επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στο κέντρο της Αθήνας, στις οδούς Ματρόζου, Παναιτωλίου και Αρβάλη, που πραγματοποίησε νωρίς το πρωί της Τετάρτης η ΕΛΑΣ δήλωσε ο εκπροσωπος της Αστυνομίας Θόδωρος Χρονόπουλος. Μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο κ. Χρονόπουλος έδωσε άλλη διάσταση στις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιοτητας σήμερα το πρωί κατά την εκκένωση του κτηρίου στην οδό Ματρόζου 45 στο Κουκάκι όπου υπήρξε και ένταση καθώς μέσα στο κτήριο βρίσκονταν αντιεξουσιαστές. Όσον αφορά λοιπόν την προσαγωγή του πατέρα με τους δύο του γιους, ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ ξεκαθάρισε πως τα δύο αδέρφια συμμετείχαν στην κατάληψη και επιχείρησαν να διαφύγουν σε γειτονικό κτήριο το οποίο εν συνεχεία αποδείχτηκε ότι ήταν το πατρικό τους σπίτι. Εκεί μάλιστα, ο πατέρας επιχείρησε να αρπάξει το όπλο αστυνομικού που συμμετείχε στην επιχείρηση. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Οι αστυνομικοί κατά την είσοδό τους δέχτηκαν επίθεση αρχικά από ένα άτομο και στη συνέχεια από ένα δεύτερο με πέτρες, τούβλα, μεταλλικά αντικείμενα και πυροσβεστήρες. Μετά την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων τα άτομα προσπάθησαν να διαφύγουν σε γειτονικό κτήριο και, όπως αποδείχθηκε, ήταν το πατρικό τους σπίτι. Εκεί εμφανίστηκε ένα τρίτο άτομο το οποίο αποπειράθηκε να πάρει το όπλο άνδρα της αστυνομικής δύναμης. Τα τρία άτομα ακινητοποιηθηκαν και συνελήφθησαν στην ταράτσα. Οι εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι παραπλανητικές. Δεν υπάρχουν κουκούλες, ούτε γυναικεία παρουσία ουτε αναιτιολόγητη βία. Οι τρεις άντρες έχουν συλληφθεί και προσήχθησαν στην ασφάλεια Αττικής. Τα ευρήματα στην κατάληψη είναι πολύ σοβαρά θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση από την ΕΛΑΣ». Συγκεκριμένα είπε: «Είναι η δεύτερη φορά που ξυπνήσαμε σε κατάσταση εμπόλεμη. Κοιτάζαμε από τα παράθυρα και είδαμε ότι γινόταν χαμός από δακρυγόνα, κρότου λάμψης και κάποια στιγμή μας χτύπησαν το κουδούνι. Κατέβηκε κάτω ο σύζυγός μου και του ζήτησαν τα ΜΑΤ να περάσουν μέσα στο σπίτι για ναπάνε στη διπλανή κατοικία. Τους ζήτησεο σύζυγός μου χαρτί από εισαγγελέα καιτου είπαν τα ΜΑΤ ότι δεν έχουν. Τότε ο άντρας μου τους είπε: «αν μου φέρετε χαρτί από τον εισαγγελέα, θα σας αφήσωνα περάσετε». Και τα ΜΑΤ συμφώνησαν. Στη συνέχεια κι ενώ κοιτάζαμε από τα παράθυρα ακούμε βήματα στην ταράτσα. Ανέβηκαν τα παιδιά μου κι ο άντρας μου στη δική μας ταράτσα για να δουν τι συμβαίνει. Και βλέπουν τα ΜΑΤ. Και τους ρωτάει ο άντρας μου, «πώς ανεβήκατε χωρίς χαρτί εισαγγελέα;».

Και εκείνητη στιγμή τα ΜΑΤ πιάνουν τον άντρα μουκαι τα παιδιά μου και τους πλακώνουνστο ξύλο . Εγώ ανέβηκα να δω τι γίνεταικαι με απείλησαν. Συγκεκριμένα, μου είπαν «μπες μέσα γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα» κι εγώ δεν ήξερα τι να κάνω. Είμαστε ξεχωριστή ιδιοκτησία, δενέχουμε καμία σχέση με τη διπλανό κατειλημμένο κτήριο και οι άντρες τωνΜΑΤ ήθελαν να περάσουν μέσα από το σπίτι μας χωρίς χαρτί εισαγγελέα για να πάνεστο διπλανό κτήριο. Αφού έγιναν αυτά τα επεισόδια, ήρθε εισαγγελέας κι έκαναν έρευνα μέσα στο σπίτι μας για να δουναν κρύβουμε καταληψίες. Δεν βρήκαν τίποτα κι έφυγαν. Τον άντρα μου και τα παιδιά μου τους πήγαν δεμένους στη ΓΑΔΑ. Είναι 55 χρόνων ο άντρας μου και οι γιοίμου 26 και 23 ετών, και τους έσερναν. Μιλάμεγια κατάχρηση εξουσίας αθλία. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα ζούσα αυτή τηβία μέσα στο σπίτι μου».

Συνολικά έχουν προσαχθεί δέκα άτομα εκ των οποίων έξι Έλληνες και δύο αλλοδαποί-από τις καταλήψεις. Τα δύο προσήχθησαν από την κατάληψη της Ματρόζου, τρεις γυναίκες και ένας άνδρας προσήχθησαν από το κτήριο της οδού Παναιτωλίου και ένας άνδρας και μια γυναίκα προσήχθησαν από την οδό Αρβάλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί διάφορα αντικείμενα και σημειώσεις στην οδό Ματρόζου. Tα άλλα δύο κτίρια που εκκενώθηκαν βρίσκονται στις οδούς Αρβάλης 3 και Παναιτωλίου 21 με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ένταση υπήρξε και στο κτήριο της οδού Παναιτωλίου καθώς και εκεί υπήρχαν μέσακαταληψίες. H κατάληψη της οδού Ματρόζου είχε εκκενωθεί και στις 12 Μαρτίου του 2018 με αντιεξουσιαστές ναπροχωρούν σε ανακατάληψη του κτηρίου λίγες ημέρες αργότερα.

Η επιχείρηση της Τετάρτης ακολουθεί αυτήν που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με την ΕΛΑΣ να εκκενώνει την κατάληψη Κουβέλου στο Μαρούσι στο πλαίσιο της υλοποίησης του τελεσιγράφου από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για εκκένωση των κατειλημμένων κτιρίωνστην Αθήνα.

Ευρήματα, Καταλήψεις, Εκκενώσεις, Κουκάκιe-genius.gr ...intelligent web software