Επέτειος Πολυτεχνείου: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με 5.000 αστυνομικούς, drones, και ελικόπτερα

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σε ισχύ έχουν τεθεί ήδη από χθες Τετάρτη, διακριτικά, τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της αυριανής επετείου της 17 Νοεμβρίου, κυρίως σε πανεπιστημιακά ιδρύματα καθώς και στη περιοχή των Εξαρχείων.

Οι συσκέψεις στην Κατεχάκη, για τον τελικό σχεδιασμό της Αστυνομίας, ήταν συνεχείς.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με 5.000 αστυνομικούς, ελικόπτερα και drones

Βάσει αυτού του σχεδιασμού, στα μέτρα τα οποία χαρακτηρίζονται δρακόντεια, θα μετέχουν περίπου 5.500 αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες του Σώματος, με τους προληπτικούς ελέγχους και ακόμα και προσαγωγές εάν χρειαστεί, να είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο.

Ελικόπτερα και drones που θα επιχειρούν από αέρος, θα μεταδίδουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Σε ετοιμότητα θα βρίσκονται και οι Αίαντες της ΕΛ.ΑΣ καθώς και ομάδες της ΕΚΑΜ -της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα έχει ενεργοποιηθεί και το Πληροφοριακό Δίκτυο Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ.

Τεταμένο το κλίμα θανάτου 17χρονου και πολέμου στη Μέση Ανατολή

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέτος δίνεται ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς έχει προηγηθεί ο θάνατος του 17χρονου Χρήστου από όπλο αστυνομικού της ΟΠΚΕ, με αποτέλεσμα να είναι τεταμένο το κλίμα, καθώς και τα γεγονότα με το Ισραήλ.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στις πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ

Έτσι, εκτός την αμερικανική πρεσβεία που θα φυλάσσεται όπως κάθε χρόνο, αντίστοιχα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται και στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Αυτό που επισημαίνουν αρμόδιες πηγές, είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτραπεί να κάνουν «βόλτα» όσοι θα συμμετέχουν στις πορείες και γι’ αυτό το λόγο θα στηθούν και φραγμοί σε διαφορά σημεία.

Να αποτραπούν φθορές σε καταστήματα

Ουσιαστικά, αυτό που θέλει η Αστυνομία να πετύχει είναι να μην σημειωθούν φθορές σε καταστήματα και περιουσίες και παράλληλα να μην παραμείνει κλειστό το κέντρο της Αθήνας για ώρες δυσκολεύοντας του οδηγούς.

TAGS: