Νετανιάχου προς Τριντό: “Δεν είναι το Ισραήλ που βάζει στο στόχαστρο αμάχους”

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, επέκρινε σήμερα τον Καναδό ομόλογό του, Τζάστιν Τριντό, για την έκκλησή του προς το Ισραήλ να σταματήσει να σκοτώνει γυναίκες και παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ζήτησε εκ νέου από τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει τη μάχη της χώρας του κατά της Χαμάς.

«Δεν είναι το Ισραήλ αυτό που στοχοθετεί σκοπίμως αμάχους, αλλά η Χαμάς που αποκεφάλισε, έκαψε και σφαγίασε αμάχους σε μια από τις χειρότερες φρικαλεότητες που έχουν διαπραχθεί εις βάρος των Εβραίων μετά το Ολοκαύτωμα», έγραψε ο Νετανιάχου στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) απευθυνόμενος στον Τριντό νωρίς σήμερα το πρωί.

«Ενώ το Ισραήλ κάνει τα πάντα για να κρατήσει τους αμάχους μακριά από τον κίνδυνο, η Χαμάς κάνει τα πάντα για να τους κρατήσει στην επικίνδυνη ζώνη» συνεχίζει στην ανάρτησή του ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Το Ισραήλ παρέχει στους αμάχους στη Γάζα ανθρωπιστικούς διαδρόμους και ασφαλείς ζώνες, η Χαμάς τους εμποδίζει να φύγουν υπό την απειλή όπλων. Είναι η Χαμάς και όχι το Ισραήλ που θα πρέπει να λογοδοτήσει για τη διάπραξη ενός διπλού εγκλήματος πολέμου – στοχοποιώντας αμάχους και κρυπτόμενη πίσω από τους αμάχους» προσθέτει.

«Οι δυνάμεις του πολιτισμού πρέπει να στηρίξουν το Ισραήλ ώστε να νικήσει τη βαρβαρότητα της Χαμάς», καταλήγει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

TAGS: