x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Δημητροκάλλης (ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ): Η ΝΔ επαναφέρει την ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα ως "μηχανισμό διακύμανσης"

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» κ. Δημητροκάλλης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, σχετικά με την υποχρέωση δημοσιοποίησης οικονομικών μεγεθών ορισμένων εταιρειών και κάποιων άλλων συμπληρωματικών διατάξεων, όπως η θέσπιση του ειδικού τιμολογίου για το ρεύμα από την 1η του Γενάρη κατηγόρησε την κυβέρνηση πως προσπαθεί με επικοινωνιακά τρικ να πείσει πως θα πάρει έσοδα από τους μεγάλους και τους μικρούς.

«Η κυβέρνηση θεωρεί πως ο κόσμος δεν γνωρίζει τη δυνατότητα που έχουν οι πολυεθνικές εταιρείες να μεταφέρουν έσοδα και ζημιές σε χώρες όπου το φορολογικό καθεστώς είναι προς όφελός τους, κάνοντας έτσι όλες τις διατάξεις που ερχόμαστε να ψηφίσουμε εδώ σήμερα ανούσιες. Κοροϊδεύετε τους πολίτες με το να πηγαίνετε εσείς κόντρα στις πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες είναι δημιουργία του καπιταλισμού, της παγκοσμιοποίησης και του φιλελευθερισμού, οικονομικές ιδεολογίες τις οποίες ασπάζεστε και εκθειάζετε όπου σταθείτε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δημητροκάλλης σχολίασε τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, όπου αρχικά ανακοινώθηκε το νομοσχέδιο από το Υπουργείο Οικονομικών για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών που σήκωσε τεράστια θύελλα αντιδράσεων εξαιτίας των άδικων διατάξεων που συζητήθηκε πως θα περιέχει, αντιμετωπίζοντας όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες ως κλέφτες, καθώς η Κυβέρνηση θεωρεί πως δεν είναι πραγματικότητα κάποια επιχείρηση να βγάζει ελάχιστα έσοδα. Έπειτα, ο Υπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Σκρέκας, είδαμε να βάζει σε δύο πολυεθνικές εταιρείες το μεγαλύτερο δυνατό πρόστιμο λόγω κερδοσκοπικών ενεργειών που, όμως, δεν ξέρουμε αν στο τέλος θα πληρώσουν έστω και αυτό το μικρό ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ σε σχέση με το μέγεθός τους, μιας και διαβάζουμε πως θα κάνουν έφεση.

Ταυτόχρονα, είχαμε το νομοσχέδιο ενάντια στη μεγάλη φοροδιαφυγή-φοροαποφυγή, αφού προσπαθεί να ελέγξει εταιρείες με πάνω από 750 εκατομμύρια ευρώ ενοποιημένα έσοδα. Το συμπέρασμα είναι πως η Κυβέρνηση ρίχνει στάχτη στα μάτια αυτή τη στιγμή στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους οποίους θα προσθέσει τεκμήρια μέσα σε λίγο καιρό.

Στην συνέχεια ο βουλευτής Ά Ανατολικής Αττικής σχετικά με την θέσπιση του ειδικού τιμολογίου για το ρεύμα ενημέρωσε τον ελληνικό λαό από το βήμα της βουλής πως η τιμή χρέωσης που θα ανακοινώνεται αρχή του μήνα θα προκύπτει από το άθροισμα της βασικής τιμής προμήθειας και του μηχανισμού διακύμανσης, ήτοι της ρήτρας αναπροσαρμογής με άλλο όνομα. Δηλαδή, θα βλέπουμε μία τιμή που έχει συμπεριλάβει υπόψη και τη ρήτρα αναπροσαρμογής και ας μην αναφέρεται κάπου.

«Εμείς θεωρούμε, λοιπόν, πως η ηλεκτρική ενέργεια, όπως και τα υπόλοιπα κοινωνικά αγαθά που αποτελούν φυσικά μονοπώλια, δεν μπορεί να διαπραγματεύεται σε χρηματιστήρια και αγορές. Απαιτούμε την κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και την εκ νέου ενεργοποίηση των λιγνιτικών μονάδων, ώστε να αποσυμπιεστεί η τιμή του ρεύματος, που είναι εγκλωβισμένη στις κινήσεις του φυσικού αερίου, όπως έχει γίνει ήδη και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέχρι τουλάχιστον να ξεπεραστεί η κρίση του πολέμου» τόνισε κατά την ομιλία του.

Κλείνοντας σημείωσε πως το νομοσχέδιο ρίχνει «στάχτη στα μάτια» στη φοροεπιδρομή που φέρνει το Υπουργείο Οικονομικών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και ότι δολίως προεκλογικά δεν αναφέρθηκε ότι βρισκόταν στην ατζέντα της Κυβέρνησης.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software