Λαγός στην Ευρωβουλή για την τουρκική προκλητικότητα στον Έβρο

0
0
0
s2smodern

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Ευρωβουλευτή:

"Εκμεταλλευόμενοι τον ενδοτισμό και την υποχωρητικότητα της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Τουρκία τραβάει και άλλο το σχοινί, προβαίνοντας σε ολοένα και πιο προκλητικές ενέργειες. Άγνωστοι τοποθέτησαν την τουρκική σημαία στη νησίδα Eλληνικής κυριαρχίας «Λούλου» ή «Λουλού», η οποία βρίσκεται μέσα στον ποταμό Έβρο στην περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου. Πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια που έρχεται να υπογραμμίσει την τουρκική προκλητικότητα στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Αξιοπερίεργο είναι δε το γεγονός ότι την τουρκική σημαία αντιλήφθηκε κάτοικος της περιοχής και ενημέρωσε τις Αρχές σε μια περιοχή η οποία, υποτίθεται ότι φυλάσσεται αυστηρά από στρατό και αστυνομία. Σε αυτο το πλαίσιο , ερωτάται η Επιτροπή:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου η Τουρκία να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών της;

2. Από ποιο άλλο κράτος έχετε ανεχθεί να έχει αυτή τη συμπεριφορά χωρίς να υφίσταται κυρώσεις; Τι άλλο πρέπει να διαπράξει η Τουρκία προκειμένου να υποστεί συνέπειες;

3. Πότε θα καταργηθούν πλήρως από τον Προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα κονδύλια χρηματοδότησης της Τουρκίας και πότε θα πάψει να θεωρείται αυτό το κράτος-εγκληματίας, κράτος υπό ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση;"

Τουρκία, Προκλήσεις, Τοποθέτηση, Έβρος, Ευρωβουλή, Λαγός