x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Δελτίο Τύπου της Μονής Εσφιγμένου περί δηλώσεων του Οικουμενικού Πατριάρχη

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 Εμβρόντητοι έμειναν όσοι διάβασαν τις χθεσινές δηλώσεις του Οικουμενικού Πατριάρχου σχετικά με την Ιερά Μονή Εσφιγμένου. Ο κ. Βαρθολομαίος σε ανάρμοστο για τον θεσμικό του ρόλο ύφος, δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο, τον «αποτροπιασμό» του για την επιλογή της Ελληνικής Κυβέρνησης, να ακολουθήσει την ειρηνική οδό στην επίλυσης της υπόθεσης της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, και την άρνησή της να επιλέξει την πολεμοχαρή λύση, της βάρβαρης αστυνομικής επέμβασης εναντίον μας, με ό, τι αυτό ενδέχεται να κοστίσει! 
 
 Μήπως τελικά οι μάσκες έπεσαν; Όταν στην γειτονική μας πόρτα, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, χιλιάδες παιδιά και αθώοι άνθρωποι, έχουν αποτελέσει το βαρύ τίμημα ενός αδυσώπητου πολέμου, ο οποίος βρίσκεται ακόμα στην αρχή, όταν οι πληγές στην Ουκρανία πολλαπλασιάζονται και είναι ακόμα νωπές, όταν δυστυχώς βλέπουμε δύο μεγάλους πολέμους να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και να αποδεκατίζουν κοινωνίες, τότε είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε, να υψώνουμε τα χέρια μας στον Ύψιστο, και να προσευχόμαστε για την επικράτηση της ειρήνης και την απομάκρυνση κάθε έριδας και διαβολής. 
 
 Πόσο λοιπόν σκάνδαλο προκαλεί η εμπρηστική δήλωση του κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος μη σεβόμενος τις οδυνηρές αυτές στιγμές του πόνου, του θανάτου και του αίματος που βιώνουν συνάνθρωποί μας, ζητά, για πρώτη ίσως φορά, τόσο ωμά και ανερυθρίαστα, την κεφαλή μας «επί πίνακι»!; 
 
 Πού είναι οι συνηθισμένοι λόγοι, τους οποίους αρέσκεται να εκφωνεί περί «αγάπης», περί «ανοχής» , περί «προστασίας» των αδυνάτων, περί «προάσπισης» των δικαιωμάτων, περί «περιφρούρησης» των αξιών; Πού βρίσκονται; Πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων; Πού βρίσκεται η έμπρακτη φανέρωση της αγάπης του, μέσα από τις μακρές αγαπολογίες του που βρίσκονται στο διαδίκτυο; Δυστυχώς η αγάπη του κ. Βαρθολομαίου, εξαντλείται στην προστασία των πάγων στην Ανταρκτική, στα δάση του Αμαζονίου, στο πράσινο περιβάλλον και στις μανιώδεις οικουμενιστικές του πρακτικές συμπροσευχόμενος με τους πάντες και τα πάντα! 
 
 Ευχαριστούμε την Ελληνική Κυβέρνηση που την συγκεκριμένη στιγμή, δείχνει μεγαλύτερη πνευματική ωριμότητα, από τον «οικουμενικό πατριάρχη» και μας αναγνωρίζει το δικαίωμα στη ζωή, δικαίωμα το οποίο ο «πατριάρχης» επείγεται να μας το αφαιρέσει. 
 
 Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους αγιορείτες ότι αυτήν την στιγμή 110 μοναχοί, βιώνουμε με τον πιο απάνθρωπο τρόπο την υποκρισία και την διπλοπροσωπία του «οικουμενικού πατριάχου», και ζητούμε να συνταχθούν με το μέρος μας, για την επικράτηση της δικαιοσύνης, της λογικής και του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα των μοναχών μας. 
 
 Ευχέτης προς Κύριον  
 
 

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software