Ακρίβεια: «Πικρές» οι τιμές σε κουραμπιέδες και μελομακάρονα

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τα πρώτα μελομακάρονα και κουραμπιέδες βρίσκονται ήδη στις προθήκες των φούρνων.

Απλησίαστα λόγω των συνεχών «χτυπημάτων» της ακρίβειας αναμένονται τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα γλυκά, καθώς οι τιμές θα κυμανθούν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα με αυξήσεις σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, που φτάνουν και τα 2 ευρώ.

«Θέλουν οι άνθρωποι να μπουν σε ένα εορταστικό κλίμα αλλά οι τιμές τους απογοητεύουν καθώς οι πρώτες ύλες, έχουν ακριβύνει, όπως και το κόστος της ενέργειας» λέει αρτοποιός.

Όπως εξήγησε ζαχαροπλάστης σε ρεπόρτερ του ANT1, πρόκειται για μία αρκετά λογική αύξηση, εάν λάβουμε υπόψη ότι «το ρεύμα έχει ανέβει πάνω από 150%, η ζάχαρη ξεπερνάει κι αυτή το 150% και τα βούτυρα και τα λάδια έχουν φύγει πάνω από το 80 και 90%».

Το κόστος για τους περισσότερους ζαχαροπλάστες έχει γίνει δυσβάσταχτο και ο τζίρος που θα κάνουν στις γιορτές αναμένεται να καθορίσει και το μέλλον τους, αφού σκέφτονται ακόμα και το λουκέτο.

Την μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζουν τα σοκολατένια μελομακάρονα καθώς η τιμή τους σκαρφάλωσε στα 18 ευρώ το κιλό οι δε χειροποίητες δίπλες αρχίζουν από 15 ευρώ το κιλό.

TAGS: