Ο Σαλβίνι συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα έναντι της Τουρκίας

0
0
0
s2smodern

Την στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδίδει μαθήματα για το πώς νίκησε τον «λαϊκισμό» – προφανώς υπονοώντας ότι ηγέτες τύπου Όρμπαν και Σαλβίνι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία – ο Σαλβίνι παραδίδει μαθήματα οικονομικής και γεωστρατηγικής σκέψης υποστηρίζοντας την Ελλάδα έναντι της Τουρκίας.

«Έδωσαν τη Λιβύη στην Τουρκία» κατέθεσε ο Σαλβίνι σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera όπου απασφαλίζει και για την Κύπρο, τα ενεργειακά και το μνημόνιο κατανόησης για την ΑΟΖ που υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη. Δήλωσε μάλιστα πως γνωρίζει συνεχώς Ιταλούς πολίτες που είναι πολύ ανήσυχοι για αυτές τις τελευταίες εξελίξεις. Είπε πως η Λιβύη ήταν πολύ σημαντική και προτεραιότητα για την Ιταλία τόσο για θέματα ασφάλειας, όσο και για θέματα λαθρομετανάστευσης, αλλά και για την εταιρεία ENI όπως και για άλλες ιταλικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί. Τώρα η Λιβύη χαρίστηκε στους Γάλλους και στην Τουρκία. «Μόνο οι γονυκλισίες προς την Κίνα έχουν απομείνει, και το Ισραήλ είναι αρκετά θυμωμένο μαζί με την Ιταλία» συνέχισε.

«Το τρένο της ειρήνης μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας είναι ο αγωγός μεταξύ Ισραήλ, Κύπρου, Ελλάδας και Ιταλίας. Αυτή την προοπτική την χαρακτήρισε ως «μεγάλη ευκαιρία».

Τουρκία, Ελλάδα, Στήριξη, Συμφωνία, Σαλβίνι, Λιβύη