x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ, ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ ΕΔΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ: ΝΕΑ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΔΝΥΝΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΡΟΜΑ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ένας 17χρονος Ρομά νεκρός είναι το αποτέλεσμα της αστυνομικής καταδίωξης που ξεκίνησε από την Αλίαρτο και κατέληξε στο Λεοντάρι της Βοιωτία, το βράδυ του Σαββάτου (11/11).

Ο εμπλεκόμενος αστυνομικός κρατείται και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, ενώ παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να ελέγξουν, ως ύποπτο, ένα αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις νεαροί Ρομά, στην ευρύτερη περιοχή της Αλιάρτου στη Βοιωτία.

Ωστόσο, αυτό απέφυγε να σταματήσει στα σήματα των αστυνομικών και ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Μετά από αρκετή ώρα, το όχημα εγκλωβίστηκε από τους αστυνομικούς μέσα σε αδιέξοδο δρόμο στο χωριό Λεοντάρι της Θήβας.

Εκεί όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο, φέρεται να δέχτηκαν επίθεση από τους επιβαίνοντες, με έναν εξ αυτών να προσπαθεί να αποσπάσει όπλο αστυνομικού, το οποίο εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα ο 17χρονος να πέσει νεκρός.

Το άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Θήβας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο εμπλεκόμενος αστυνομικός κρατείται και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία

Το βράδυ του Σαββάτου (11.11.23) από περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Αλιάρτου εντοπίστηκε όχημα, στο οποίο επέβαιναν 4 άτομα, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα επί της Επαρχιακής Οδού Λιβαδειάς – Θηβών.

Ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης και ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα με σκοπό να αποφύγει τον έλεγχο.

Λόγω του υψηλού κινδύνου του περιστατικού, ενημερώθηκαν μέσω του Κέντρου Άμεσης Δράσης, να συνδράμουν και επιπλέον δυνάμεις με σκοπό τον εντοπισμό και έλεγχο του οχήματος.

Στη συνέχεια ομάδα Ο.Π.Κ.Ε., που περιπολούσε στην περιοχή, κατάφερε να εντοπίσει το όχημα που διέφευγε τον έλεγχο, στη διασταύρωση Καναβαρίου στην επαρχιακή οδό Λιβαδειάς – Θηβών.

Ο οδηγός, ωστόσο, και πάλι δεν συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε περαιτέρω ταχύτητα, εξήλθε της Εθνικής Οδού και κινήθηκε σε επαρχιακή οδό προς Δόμβραινα Βοιωτίας και στην προσπάθεια του να διαφύγει, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε.

Οι αστυνομικοί της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. προσέγγισαν το όχημα προκειμένου προβούν σε έλεγχο υψηλού κινδύνου, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ελεγχόμενος οδηγός τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμό, του οποίου οι συνθήκες τέλεσης ερευνώνται.

Το άτομο μεταφέρθηκε άμεσα στο Γ.Ν. Θηβών όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν θανάσιμα τραυματισμένο.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο εμπλεκόμενος αστυνομικός κρατείται και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, ενώ παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού.

Σε δήλωση για το περιστατικό προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους του 17χρονου, τόνισε ότι οι αρμόδιες αρχές ερευνούν το περιστατικό σε όλες του τις διαστάσεις.

«Η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να λειτουργεί στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι κανόνες εμπλοκής, ακόμη και σε συνθήκες παραβατικότητας και απείθειας, κατά την διάρκεια των οποίων υπάρχει ομολογουμένως αυξημένος κίνδυνος δυστυχούς κατάληξης», τόνισε επίσης ο υπουργός.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του 17χρονου θανόντος στη Βοιωτία. Ο θάνατος ενός νεαρού ανθρώπου αποτελεί τραγικό γεγονός. Οι συνθήκες, υπό τις οποίες έγινε το θλιβερό περιστατικό, είναι υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές. Σε κάθε περίπτωση, η ΕΛΑΣ, που δίνει καθημερινή μάχη για την ασφάλεια των πολιτών, οφείλει να λειτουργεί στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι κανόνες εμπλοκής, ακόμη και σε συνθήκες παραβατικότητας και απείθειας, κατά την διάρκεια των οποίων υπάρχει ομολογουμένως αυξημένος κίνδυνος δυστυχούς κατάληξης. Οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές διερευνούν με τις προβλεπόμενες και ενδεδειγμένες ενέργειες το περιστατικό σε όλες του τις διαστάσεις προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software