Λαγός: Προκλητικός και ανιστόρητος ο Τσαβούσογλου

0
0
0
s2smodern

Ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέθεσε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του νεοσυσταθέντος κόμματος «Εθνική Λαϊκή Συνείδηση», κ. Γιάννης Λαγός για τις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου ως προς την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, επισημαίνοντας τον ρόλο του Τουρκικού Προξενείου στον «εκτουρκισμό των Πομάκων της Θράκης» και στο «σφετερισμό της μουσουλμανικής μειονότητος από την Άγκυρα».

Ο κ. Λαγός, στην ερώτησή του παραθέτει ανάρτηση στο Twitter του κ. Τσαβούσογλου, ο οποίος ανέφερε ότι «Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα, που προκύπτουν από τις Συνθήκες της Αθήνας και της Λωζάνης». Και επισημαίνει: «Με αυτή την προκλητική και ανιστόρητη ανάρτηση στο Twitter, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας,Τσαβούσογλου άφησε αιχμές κατά της Ελλάδας για τη στάση απέναντι στους ψευτομουφτήδες, αναφέροντας: ‘Επαναλάβαμε τη στήριξή μας στον μουφτή της Κομοτηνής και τον μουφτή της Ξάνθης, που δεν λυγίζουν στην καταπίεση‘. Αγνοώντας επιδεικτικά ότι δυνάμει της Συνθήκης της Λωζάνης η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης είναι καθαρά θρησκευτική και σε καμία περίπτωση εθνοτική, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, ανερυθρίαστα, παρέχει στήριξη στους ψευτομουφτήδες οι οποίοι ουδέποτε αναγνωρίστηκαν από το ελληνικό κράτος, περιφρονώντας επιδεικτικά την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές δίκαιο. Η δραστηριότητα της Τουρκίας στην Δυτική Θράκη παραμένει εξοργιστικά ανεξέλεγκτη από το ελληνικό κράτος και από την ΕΕ, με το τουρκικό προξενείο να κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην συντονισμένη προσπάθεια εκτουρκισμού των Πομάκων, οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες, όσο και στον αδιάκοπο σφετερισμό της μουσουλμανικής μειονότητας από την Άγκυρα..

Ο κ. Γιάννης Λαγός ερωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «Τι μέτρα προτίθεται να λάβει κατά της Τουρκίας η οποία κατά συρροήν παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο; Πως σκοπεύει να απαντήσει σε αυτή την προκλητική δήλωση;»

Τουρκία, Προκλήσεις, Ερώτηση, Ευρωβουλή, Λαγός, Τσαβούσογλου