Καρατζαφέρης για Τουρκία: «Θα απορροφήσει το Καστελόριζο»

0
0
0
s2smodern

«Πρέπει να κερδίσουμε χρόνο για να πάρουμε οπλικά συστήματα»

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ήταν κατηγορηματικός όσον αφορά στις κινήσεις που ετοιμάζει η Τουρκία στα ελληνικά θαλάσσια ύδατα και τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να κερδίσει χρόνο για να εξοπλιστεί.

«Ο Ερντογάν δεν είναι σε τεντωμένο σχοινί. Ο Ερντογάν είναι ο καουμπόης. Απέναντί μας έχουμε τον ισχυρότερο ηγέτη του πλανήτη. Τον Τραμπ τον έχει γιο γιο, τον κάνει ότι θέλει, τον Πούτιν τον έχει βάλει στο τσεπάκι του. Η μόνη αναμέτρηση που έχει να κάνει ο Ερντογάν τώρα είναι με τον χρόνο. Να μπορέσει να ξεπεράσει έστω και ένα χιλιοστό με μεγαλύτερα γράμματα το πέρασμα του Κεμάλ. Θέλει να το κάνει προς την Ελλάδα, έχει τη στόφα του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς. Θα μας κάνει ιστορία… Δυστυχώς όλες οι κυβερνήσεις δεν θωράκισαν τη χώρα. Το μόνο που έγινε ήταν επί Βενιζέλο τα υποβρύχια. Υπερτερούμε μόνο στον βυθό», δήλωσε μεταξύ άλλων στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα.

Για τις δηλώσεις Μπαλάφα περί μείωσης του πολεμικού εξοπλισμού με ρίσκο: «Και ο Σημίτης δεν είχε πει καλύτερα βούτυρο παρά κανόνια. Ας το κρατήσουν το βούτυρο, θα τους χρειαστεί σίγουρα, αλλά για άλλη δουλειά. Ο Τούρκος όποτε θέλει, θα κάνει επιχείρηση στην Ελλάδα. Θα το κάνει 100% και το λέω με κατηγορηματικότητα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει κανένας να σταματήσει τον Ερντογάν. Εδώ πούλησε τους Κούρδους». Για το Καστελόριζο: «Το Καστελόριζο θα το απορροφήσει η Τουρκία. Ήδη το απέκλεισε. Επίσης υπάρχει απόφαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης ότι το Καστελόριζο δεν είναι νησί, αλλά είναι προεξοχή της ηπειρωτικής χώρας. Ο δεύτερος στόχος της Τουρκίας είναι η Γαύδος. » Για το μήνυμα του αρχηγού του ΓΕΝ: «Ήταν λίγο υπερφίαλος. Σε κάποια αυτιά λειτούργησε θετικά το μήνυμα αυτό, αλλά η ουσία σήμερα είναι ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος με αξιοπρέπεια να κερδίσουμε χρόνο, με προοπτική βάθους. Χρόνο για να αγοράσουμε οπλικά συστήματα που μας λείπουν. Δεν είμαστε στο 1996, όπου στα Ίμια ήταν η ιδανική στιγμή να στριμώξουμε τον τούρκικο στρατό μέσα στον κόλπο της Αλικαρνασσού. Βεβαίως θα πολεμήσουμε, θα επιστρατεύσουμε τον πατριωτισμό μας αλλά θα είναι άνισος αγώνας. Ο Ερντογάν μας πήρε όλες τις συμμαχίες και την Αμερική και τη Ρωσία». Για το ότι κάτι πρέπει να παίρνει η Τουρκία: «Όλοι οι πρωθυπουργοί τους έχουν δώσει κάτι. Ο Σημίτης έδωσε τα ζωτικά συμφέροντα. Ο Σαμαράς ο υπερπατριώτης είπε για το win win. Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή επιχειρήματα αλλά ούτε και το σθένος». Για το ότι πρέπει να καθοριστούν οι ελληνικές ΑΟΖ ανεξάρτητα με το αν θα συμφωνήσουν:

«Αυτό έπρεπε να έχει γίνει το 2008, τώρα είναι αργά. Το 2008, την ώρα του Πρωθυπουργού, είναι ο Καραμανλής και του λέω ΑΟΖ, και δεν ήξερε τι είναι και είχε δίπλα του τον Βαληνάκη και το ρώταγε. Μετά είχα τον Παπανδρέου και του έλεγα σήμερα όχι αύριο και με έπιασε έναν μήνα μετά και με ρώταγε γιατί επέμενα. Χάσαμε ευκαιρία» Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Έχει ατέλειες και πλημμελήματα. Δεν μπορεί να έχεις έναν διεθνιστή στο υπουργείο Εξωτερικό. Δεν κάνει το dna του κ. Δένδια».

Τουρκία, Δηλώσεις, Μητσοτάκης, Καρατζαφέρης, Καστελόριζο