Θρίλερ με τον απανθρακωμένο επιχειρηματία: Η κατάθεση της παντρεμένης γυναίκας και το «κλειδί» της υπόθεσης

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Παραδόθηκε, την Παρασκευή, από τον αν. καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων-Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών Θωμά Χόνδρο, στο Τμήμα Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης για τον θάνατο του 46χρονου επιχειρηματία Σάκη Γκολφίνου από τη Βάρδα Ηλείας, σε δύσβατο σημείο του Δάσους Κουνουπελίου.

Ο έμπειρος επιστήμονας, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», έκανε «φύλλο και φτερό» την καμένη BMW του άτυχου άνδρα και προχώρησε σε λεπτομερή καταγραφή των ευρημάτων.

Το αυτοκίνητο του επιχειρηματία που βρέθηκε απανθρακωμένος / Πηγή εικόνας: Εφημερίδα «Πελοπόννησος»

Πλέον οι αρχές καλούνται να συσχετίσουν τα ευρήματα αυτά με κρίσιμα στοιχεία, τα οποία έχουν στη διάθεσή τους, προκειμένου να οδηγηθούν στην εξιχνίαση του μυστηρίου.

Σε κάθε περίπτωση, οι ερευνητές της υπόθεσης «θρίλερ» δεν δίνουν απάντηση στο ερώτημα αν πρόκειται για δολοφονία. Απάντηση στο ερώτημα αυτό αναμένεται να δοθεί όταν οι αρχές πάρουν στα χέρια τους και τα αποτελέσματα των ιστολογικών και κυρίως των τοξικολογικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου», ο πραγματογνώμονας Θ. Χόνδρος έχει εστιάσει σε δύο-τρία σημεία την έρευνά του κι έχει καταλήξει σε λογικά συμπεράσματα, που σχετίζονται με τα καθίσματα του ΙΧ , το πορτ μπαγκάζ, τον πυροσβεστήρα, αλλά και τον χρόνο που βγήκε απανθρακωμένος από αυτό ο Σ. Γκολφίνος, ο οποίος βρέθηκε σε θέση πρηνηδόν, χωρίς να φέρει κάποιο χτύπημα στο κεφάλι ή άλλο μέρος του σώματός του, στα 4–5 μέτρα μακριά.

Την ίδια στιγμή, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, στην Ασφάλεια έχουν καταθέσει τόσο η παντρεμένη γυναίκα με την οποία σχετιζόταν ο άτυχος άνδρας όσο και ο σύζυγός της, ένστολος, από γνωστή οικογένεια της Πάτρας.

Ωστόσο, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να ενοχοποιεί είτε τον έναν είτε τον άλλον. Η γυναίκα μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» είχε πει πως με τον επιχειρηματία ήταν φίλοι και πως δεν είχαν ερωτική σχέση.

Εξήγησε ωστόσο ότι ο σύζυγός της δεν γνώριζε για τη σχέση αυτή, ενώ ζήτησε οι έρευνες να στραφούν σε άλλη κατεύθυνση.

«Ο Σάκης τον τελευταίο καιρό είχε ένα σοβαρό μπλέξιμο που τον επηρέαζε στην καθημερινότητά του. Καταλάβαινα, χωρίς να ξέρω τι είναι αυτό, ότι δεν ήταν κάτι απλό» είπε, ενώ υπογράμμισε πως προσπάθησε να τον βοηθήσει, όμως ο Σάκης «δεν δεχόταν».

«Δεν ξέρω τι συνέβη στον Σάκη, αλλά ψάχνετε σε λάθος μέρος, σε λάθος ανθρώπους. Δεν ξέρω τι σκέφτεται η οικογένειά του, πάνω στον πόνο της για τον χαμό του, αλλά δεν μπορούν να έχουν εμμονή στο πρόσωπό μου χωρίς να έχουν κάτι εναντίον μου. Κακώς με εμπλέκουν σε όλο αυτό. Γιατί στοχοποιούν εμένα και την οικογένειά μου;» είπε η γυναίκα μιλώντας στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.

 

Πλέον οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώνονται σε ένα μαύρο BMW, που πέρασε τρεις φορές από το σημείο τη μοιραία νύχτα.

Υλικό από κάμερα ασφαλείας που κατέγραψε τις ύποπτες κινήσεις του αυτοκινήτου εξετάζεται προσεκτικά, με σκοπό οι Αρχές να ξετυλίξουν το κουβάρι της μυστηριώδους υπόθεσης, ενώ η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη κατάφερε να βρει και τα στοιχεία του οδηγού.

Αίσθηση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν πως είχαν δει τον Σάκη Γκολφίνο να επιβιβάζεται λίγες μέρες πριν από το τραγικό του τέλος σε ένα παρόμοιο αυτοκίνητο.

Εξάλλου, το απόγευμα του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου εμφανίζεται να μιλάει στο κινητό του τηλέφωνο, ενώ κατευθύνεται προς το Κουνουπέλι, όπου δύο ώρες μετά επρόκειτο να εντοπιστεί απανθρακωμένος.

Λίγο μετά την προβολή του ντοκουμέντου αυτού, εμφανίστηκε ο κάτοχός του.

Ο εν λόγω άνδρας επικοινώνησε τόσο με την εκπομπή «Φως στο Τούνελ», όσο και με τις αρχές και δεν σχετίζεται με την υπόθεση.

Οι αστυνομικοί φαίνεται να εξετάζουν σοβαρά την πληροφορία που έφτασε στο «Τούνελ» για ένα άτομο που γνώριζε τον Σάκη Γκολφίνο και είναι κάτοχος αυτοκινήτου με στοιχεία που συμφωνούν με τα όσα λένε οι μάρτυρες.

Τέλος, όπως εκτιμούν οι αρχές, το «κλειδί» της τραγικής υπόθεσης βρίσκεται εντός της καμένης BMW, αλλά ακόμη δεν έχει βρεθεί και γι’ αυτό ίσως παραστεί ανάγκη να δώσει τα «φώτα» του στην εξέταση του οχήματος ένας ηλεκτρολόγος, πλην του πραγματογνώμονα.

Όλες οι προσπάθειες των ερευνητών έχουν στόχο να αποδειχθεί τεκμηριωμένα αν εκείνο το σαββατόβραδο ο άτυχος οδηγός ήταν μόνος ή είχε παρέα στο ΙΧ του.

Εφόσον ισχύει το δεύτερο, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι πιθανώς να έπεσε θύμα δολοφονίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θ’ απομακρυνθεί αυτό το ενδεχόμενο.

TAGS: