x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Συρία: Πλήγμα της Ρωσίας σε αποθήκη drones στην Ιντλίμπ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας εξαπέλυσε πλήγματα εναντίον αποθήκης όπου φυλάσσονταν drones στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, μετέδωσε χθες Κυριακή το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τον υποναύαρχο Βαντίμ Κούλιτ, υποδιευθυντή του ρωσικού κέντρου συμφιλίωσης στη Συρία.

Το αεροπορικό πλήγμα είχε στόχο «αποθήκη μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων ανταρτών με τα οποία πλήττονταν θέσεις συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων», εξήγησε ο υποναύαρχος Κούλιτ, σύμφωνα με το πρακτορείο.

 

Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για την έκταση των ζημιών, ούτε το εάν υπήρξαν θύματα.

Ο συριακός στρατός κατηγορεί οργανώσεις ανταρτών –που λέει ότι είναι τζιχαντιστές– για επιθέσεις σε κυβερνητικές θέσεις στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλέπι. Αρνείται πως βομβαρδίζει αδιακρίτως περιοχές όπου ζουν εκτοπισμένοι υπό τον έλεγχο αντικαθεστωτικών.

Στελέχη της συριακής αντιπολίτευσης λένε ότι η Δαμασκός και η Μόσχα εκμεταλλεύονται το ότι η προσοχή του κόσμου έχει στραφεί στον πόλεμο Ισραήλ/Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και κλιμακώνουν το σφυροκόπημα περιοχών όπου ζουν πάνω από 3 εκατ. άνθρωποι, κατά μεγάλο μέρος εκτοπισμένοι από άλλες συριακές περιοχές, που αρνούνται να υποταχθούν στην αυταρχική κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software