x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ακρίβεια : «Αγοράζουμε μόνο τα απαραίτητα»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Δεν έχει τέλος το κρεσέντο των ανατιμήσεων στο καλάθι του νοικοκυριού, με τους φθινοπωρινούς τιμοκαταλόγους χονδρικής να περιλαμβάνουν νέες αυξήσεις σε βασικές κατηγορίες αγαθών.

Μιλώντας στην κάμερα του Alpha καταναλωτές τονίζουν ότι πλέον ψωνίζουν τα απολύτως απαραίτητα. “Κοιτάζω πάντα τις προσφορές σε είδη όπως απορυπαντικά και άλλα και ψωνίζω από διαφορετικά σούπερ μάρκετ” λέει καταναλώτρια.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε η δημοσκοπική έρευνα της ΓΣΕΕ, συνεχίζει το ρεπορτάζ: το 90% των εργαζομένων δηλώνει ότι έχει μειώσει την κατανάλωση βασικών αγαθών διατροφής, ενώ το 65% ότι δεν έχει λάβει κάποια αύξηση στο μισθό του. Επιπλέον, το 25% των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα δήλωσε ότι εργάζεται παραπάνω από το κανονικό ωράριό του και εξ αυτών το 48% ότι δεν αμείβεται για αυτό.

Να σημειωθεί ότι στις 13 Νοεμβρίου 2021 η μέση τιμή στο παρθένο ελαιόλαδο στο ράφι ήταν 7,31 ευρώ, ενώ τον Νοέμβριο του 2022 δεν ξεπερνούσε τα 8,5 ευρώ. Στους τιμοκαταλόγους χονδρικής η αύξηση τιμής στο ελαιόλαδο αγγίζει έως και το 48%.

Μεταξύ 10%-14% είναι οι ανατιμήσεις στα τιμολόγια χονδρικής σε ελιές, κατεψυγμένες πίτσες, αναψυκτικά, όσπρια, ρύζι, σοκολάτες, αλλαντικά και σαμπουάν.

Στο 6%-8% είναι η αύξηση στον καφέ, ενώ 9% είναι στις κάψουλες καφέ.

Έως και 19% είναι οι αυξήσεις σε προϊόντα περιποίησης σώματος και προσώπου, ενώ έως 10% είναι επιβαρυμένοι οι τιμοκατάλογοι στις τροφές για κατοικίδια.

Περί το 10%-12% διαμορφώνεται η σταθμισμένη αύξηση χονδρικής στα οπωροκηπευτικά τον φετινό Νοέμβριο σε σχέση με τον περσινό, ενώ στο ίδιο επίπεδο κυμαίνεται και η αύξηση στο χοιρινό κρέας.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software