x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ποιά εμβόλια αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού – Έρευνα «ΒΟΜΒΑ» με λεφτά του αμερικανικού ΕΟΦ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Οι ηλικιωμένοι που έλαβαν το αναμνηστικό εμβόλιο κατά του COVID και το εμβόλιο της γρίπης στην ίδια επίσκεψη έχουν δυνητικά αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού, σύμφωνα με μελέτη που χρηματοδοτείται από τον αμερικανικό FDA.

Η μελέτη βρήκε 20-35% αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού σε ενήλικες 65 ετών και άνω που έλαβαν και τις δύο δόσεις στην ίδια επίσκεψη. Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο συμβαίνει όταν η παροχή αίματος σε μέρος του εγκεφάλου διακόπτεται ή μειώνεται, στερώντας τον εγκεφαλικό ιστό από οξυγόνο. «Η μελέτη μας εντόπισε αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου όταν τα δισθενή εμβόλια COVID-19 χορηγήθηκαν με ταυτόχρονο εμβόλιο υψηλής δόσης/επικουρικής της γρίπης», έγραψαν οι ερευνητές.

«Διαπιστώσαμε επιπλέον έναν ελαφρώς αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου μετά από εμβόλια κατά της γρίπης που χορηγήθηκαν χωρίς ταυτόχρονα να γίνουν δισθενή εμβόλια COVID-19», έγραψαν. Οι ειδικοί έκαναν γρήγορα τον έλεγχο των ζημιών, ισχυριζόμενοι ότι «δεν υπάρχει λόγος πανικού» και «δεν υπάρχει λόγος συναγερμού», επειδή τα αποτελέσματα της μελέτης ήταν προκαταρκτικά και δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software