«Κεραυνός» του Γερμανού ΥΠΕΘΑ: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο στην Ευρώπη

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Το είπε δύο φορές: «Να προετοιμάσουμε τον γερμανικό στρατό και την κοινωνία»

Σε μία πρωτοφανή δήλωση, ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους, προειδοποιεί για τον κίνδυνο πολέμου στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι ο γερμανικός στρατός πρέπει να είναι προετοιμασμένος να αμυνθεί, σύμφωνα με δηλώσεις του στην γερμανική ραδιοφωνία DLF. Αναφέρει δε, πως έχουν εκταμιευθεί τα 2/3 από το Ειδικό Ταμείο για την Ενίσχυση του Γερμανικού Στρατού ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ! «Πρέπει να είμαστε σε θέση να διεξάγουμε αμυντικό πόλεμο» και «είναι σημαντικό οι πολίτες να έχουν επίγνωση του κινδύνου για πόλεμο», ανέφερε χαρακτηριστικά με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο και προφανώς εκείνες στην Μέση Ανατολή!

Ο Γερμανός υπ. Άμυνας αναφέρει στην συνέντευξή του ότι ήδη από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, η Γερμανία βιώνει μια νέα πραγματικότητα και ότι πλέον υπάρχει εκ νέου «απειλή πολέμου στην Ευρώπη» και η Γερμανία εκ των πραγμάτων «θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη να αμυνθεί». Αξιοσημείωτο είναι πως οι προειδοποιήσεις Πιστόριους περί κινδύνου πολέμου στην Ευρώπη γίνονται για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μέρες, καθώς την Κυριακή είχε δηλώσει στο γερμανικό δημόσιο κανάλι ZDF και την εκπομπή ‘Berlin Direkt’:

«Πρέπει να συνηθίσουμε ξανά στην ιδέα ότι μπορεί να υπάρξει απειλή πολέμου στην Ευρώπη. Κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο. Να είμαστε σε θέση να αμυνθούμε και για αυτό να προετοιμάσουμε τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις και την κοινωνία».

TAGS: