Γράφτηκε στις .

Παρέμβαση Λαγού στο Ευρωκοινοβούλιο για το Δημογραφικό

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Ωρολογιακή βόμβα το δημογραφικό πρόβλημα για την Ελλάδα

 Ολόκληρη η τοποθέτηση του Ευρωβουλευτή:

 Για πρώτη φορά από τότε που καταγράφηκαν στοιχεία, στην Ελλάδα γεννιούνται λιγότερα από 100.000 παιδιά ετησίως, την ώρα που η Ελλάδα εμφανίζει το μεγαλύτερο ποσοστό εκτρώσεων στην Ευρώπη και το τρίτο παγκοσμίως, με περίπου 250.000 ετησίως (!). Το 2018 οι γεννήσεις ανήλθαν στις 87.074, έναντι 120.886 θανάτων, διαμορφώνοντας ένα αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων – θανάτων πρωτοφανές εν καιρώ ειρήνης.

Παράλληλα, οι Ελληνίδες κατέχουν έναν από τους πιο χαμηλούς δείκτες γονιμότητας παγκοσμίως (1,36 παιδιά ανά γυναίκα), όριο σαφώς χαμηλότερο σε σχέση με το απαραίτητο 2,1 για τη σταθεροποίηση του πληθυσμού. Επιπλέον, συνολικά 500.000 Έλληνες, κυρίως κάτω των 40 ετών, δηλαδή στο σύνολό τους άτομα σε αναπαραγωγική ηλικία, αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν και να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό την πενταετία 2012-2017 εξαιτίας της ανεργίας και της γενικότερης εργασιακής και οικονομικής ανασφάλειας, γεγονός που αποδεικνύει ότι η οικονομική κρίση και η παρατεταμένη λιτότητα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ελληνική “γενοκτονία”.

Ερωτάται η Επιτροπή:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να δοθούν κίνητρα στους νέους Έλληνες ώστε να δημιουργήσουν οικογένεια; Για ποιο λόγο υπάρχουν πόροι και παροχή κινήτρων μόνο για τις ορδές των Αφροασιατών;

- Προτίθεται να προβεί σε αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για τις εκτρώσεις;

Παρέμβαση, Ερώτηση, Δημογραφικό, Ευρωβουλή, Λαγός