x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Στους 326 έφτασαν οι νεκροί Ισραηλινοί στρατιώτες στη Γάζα: 11.000 πλήγματα σε θέσεις της Χαμάς

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως εννιά μέλη του σκοτώθηκαν χθες Τρίτη σε μάχες στη Λωρίδα της Γάζας εναντίον της Χαμάς, δίνοντας στη δημοσιότητα τα ονόματά τους.

Οι απώλειες στις τάξεις του Τσαχάλ από την 7η Οκτωβρίου ανέρχονται πλέον σε 326, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

 

Άλλοι δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά χθες Τρίτη σε εχθροπραξίες στον παλαιστινιακό θύλακα, κατά την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την 26η ημέρα του πολέμου.

Οι χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, με δυνάμεις να χτυπούν δεκάδες στόχους της Χαμάς, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις.

 

Ο IDF σημείωσε ότι από την αρχή του πολέμου έχουν χτυπηθεί περίπου 11.000 θέσεις της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών ομάδων.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι επίγειες δυνάμεις οδήγησαν την Πολεμική Αεροπορία να χτυπήσει ένα κτίριο στη Τζαμπαλίγια όπου ήταν συγκεντρωμένα αρκετά στελέχη της Χαμάς, λέει ο IDF και προσθέτει ότι το πολυώροφο κτίριο «βρισκόταν κοντά σε σχολείο, ιατρικό κέντρο και κυβερνητικά γραφεία».

Η Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε επίσης πλήγματα εναντίον κέντρων διοίκησης της Χαμάς και άλλων τρομοκρατών, αναφέρει.

Ο IDF υποστηρίζει επίσης ότι οι επίγειες δυνάμεις εντόπισαν επίσης ένα αυτοκίνητο με έναν αντιαρματικό κατευθυνόμενο πύραυλο να κινείται προς το μέρος τους στη βόρεια Γάζα και έδωσαν εντολής σε αεροσκάφος να το χτυπήσει.

Δεκάδες πτώματα τυλιγμένα με λευκά σεντόνια κείτονταν σήμερα στο έδαφος, στον περίβολο του Ινδονησιακού Νοσοκομείου στη Λωρίδα της Γάζας — θύματα της ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής σε προσφυγικό καταυλισμό, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές του παλαιστινιακού θύλακα που διοικείται από τη Χαμάς.

Το νοσοκομείο ήταν ήδη ασφυκτικά γεμάτο από βαριά τραυματίες λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών. Γιατροί υποχρεώθηκαν να χειρουργούν στους διαδρόμους, καθώς οι αίθουσες των χειρουργείων ήταν γεμάτες, όπως εξήγησαν.

Έχοντας να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις φαρμάκων, τις διακοπές ρεύματος και τους αδιάκοπους βομβαρδισμούς που τραντάζουν τις πτέρυγες νοσοκομείων, οι χειρουργοί στη Γάζα εργάζονται νυχθημερόν προσπαθώντας να σώσουν ασθενείς που δεν σταματούν να συρρέουν.

“Προχωράμε ώρα με την ώρα γιατί δεν ξέρουμε πότε θα δεχθούμε ασθενείς. Αρκετές φορές χρειάστηκε να διαμορφώσουμε χώρους χειρουργείου σε διαδρόμους και μερικές φορές σε αίθουσες αναμονής του νοσοκομείου”, είπε ο δρ Μοχάμεντ αλ-Ρουν.

Ο γιατρός έκανε τη δήλωση αυτή αμέσως μετά τον βομβαρδισμό που προκάλεσε ζημιές στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται κοντά στην περιοχή όπου έχει προωθηθεί ο ισραηλινός στρατός στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Τα αποθέματα καυσίμωνα για τη λειτουργία γεννητριών κοντεύουν να εξαντληθούν, λένε οι γιατροί.

 

Ισραηλινά άρματα μάχης μπήκαν στη Γάζα, όπου ζουν 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι, έπειτα από τρεις εβδομάδες σφοδρών βομβαρδισμών εν είδει αντιποίνων για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι σκότωσαν 1.400 ανθρώπους στο νότιο Ισραήλ και απήγαγαν 240 άλλους.

Η επιδρομή στην Τζαμπαλίγια, τον μεγαλύτερο προσφυγικό καταυλισμό της Γάζας, σκότωσε 50 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 150, δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές του θύλακα. Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την επιδρομή.

Σε βίντεο που εξασφάλισε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters φαίνονται πολλοί άνθρωποι δίπλα σε έναν τεράστιο κρατήρα να παρακολουθούν τις προσπάθειες διάσωσης, σε μια περιοχή του καταυλισμού που θυμίζει σεληνιακό τοπίο.

Μέσα στο νοσοκομείο, αιμόφυρτοι ασθενείς κείτονταν σε φορεία και σε καροτσάκια και ο γιατρός Σουάιμπ Ιντάις είπε: “Δεν ξέρουμε τι να πρωτοκάνουμε… Υπάρχουν παντού τραυματίες”.

Υπεύθυνοι του Νοσοκομείου Τουρκοπαλαιστινιακής Φιλίας δήλωσαν ότι ο βομβαρδισμός κατά τη διάρκεια της νύχτας προκάλεσε ζημιές σε θάλαμο νοσηλείας καρκινοπαθών. “Ο βομβαρδισμός προκάλεσε σοβαρές ζημιές και έθεσε εκτός λειτουργίας ορισμένα μηχανήματα. Έθεσε επίσης σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών και ιατρικού προσωπικού”, δήλωσε ο Δρ Σόμπι Σκάικ, διευθυντής του νοσοκομείου, της μοναδικής αντικαρκινικής πτέρυγας στην περιοχή.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software