x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Κως: Επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου – Προσπάθησαν να εμβολίσουν το σκάφος του Λιμενικού

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σε ακινητοποίηση ενός ταχυπλόου που μετέφερε 25 αλλοδαπούς προχώρησε χθες στη Κω περιπολικό σκάφος του Λιμενικού μετά από καταδίωξη.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα πρώτες πρωινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λιμενικού Σώματος, ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο πνευστό σκάφος να κινείται χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας με μεγάλη ταχύτητα, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων με κατεύθυνση την ν. Κω.

Το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος προέβη σε χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων, τα οποία ο χειριστής του ανωτέρου σκάφους, αγνόησε πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε καταδίωξη κατά την διάρκεια της οποίας ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους πραγματοποίησε επανειλημμένες προσπάθειες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λιμενικού Σώματος, θέτοντας σε κίνδυνο τους επιβαίνοντές του καθώς και το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους. Στη συνέχεια ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους προσέκρουσε πλαγιομετωπικά στο περιπολικό σκάφος, με αποτέλεσμα την ολική θραύση του αριστερού θαλάμου του καθώς και τμήματος του πρωραίου δεξιού αεροθαλάμου του ταχύπλοου. Ο χειριστής του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πλεύση του με άμεσο κίνδυνο την ανατροπή και πρόκληση ναυαγίου λόγω απώλειας ευστάθειας.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους τελικά προέβη στην ακινητοποίησή του ταχύπλοου σκάφους και μετεπιβίβασε τους είκοσι πέντε (25) αλλοδαπούς, τον αλλοδαπό χειριστή καθώς και τον φερόμενο βοηθό αυτού, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Κω, ενώ ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κω-Κέντρο Υγείας Κω.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σχετικό σκάφος.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software