Επίθεση με drones δέχθηκαν αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Αμερικανικές δυνάμεις έγιναν στόχος επίθεσης με drones χθες Δευτέρα στη Συρία, που πάντως απετράπη χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, επιβεβαίωσε το Πεντάγωνο, μετά την ανακοίνωση ένοπλης οργάνωσης πως εξαπέλυσε επιθέσεις αυτής της φύσης εναντίον του αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έγινε απόπειρα επίθεσης με drones στην (βάση) Ατ Τανφ στη Συρία», σε θέση στρατηγικής σημασίας, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία και το Ιράκ, δήλωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο πτέραρχος Πατ Ράιντερ.

Δυο drones-καμικάζι «καταρρίφθηκαν» με τη βοήθεια «συστήματος άμυνας», χωρίς να υπάρξει κανένας τραυματισμός στις τάξεις των αμερικανικών δυνάμεων, πρόσθεσε ο αξιωματικός, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε χθες Δευτέρα το Ιράν πως «διευκολύνει ενεργά» επιθέσεις εναντίον βάσεων στις οποίες σταθμεύουν αμερικανοί στρατιώτες στη Μέση Ανατολή.

Από την Τετάρτη, έχουν καταγραφτεί τουλάχιστον πέντε επιθέσεις, με drones ή ρουκέτες, εναντίον τριών βάσεων στο Ιράκ, όπου είναι ανεπτυγμένοι στρατιωτικοί, Αμερικανοί ή άλλων κρατών-μελών του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού. Στη μια υπήρξαν «ελαφρείς τραυματισμοί», σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό.

Την ευθύνη για τις περισσότερες από αυτές της ενέργειες ανέλαβε οργάνωση αυτοαποκαλούμενη «Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ», μέσω καναλιών στην πλατφόρμα Telegram συνδεόμενων με σιιτικές παρατάξεις πιστές στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του Ισραήλ, το οποίο υπέστη επίθεση εύρους άνευ προηγουμένου την 7η Οκτωβρίου και εξαπέλυσε σε αντίποινα κύμα ακατάπαυστων βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας, για να «αφανίσει» το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Χθες Δευτέρα η «Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ» ανέλαβε την ευθύνη για δυο επιθέσεις με drones εναντίον αμερικανικών δυνάμεων στην Ατ Τανφ και στην Αλ Μαλικίγια, στη Συρία, όπου η Ουάσιγκτον διατηρεί ανεπτυγμένους περίπου 900 στρατιωτικούς στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Κυριακή πως ενισχύουν τις δυνάμεις τους στην περιοχή και προειδοποίησαν το Ιράν και ένοπλες οργανώσεις προσκείμενες στην Τεχεράνη εναντίον κάθε απόπειρας εξάπλωσης του πολέμου στην Εγγύς Ανατολή.

TAGS: