x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ο στρατός του Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς για την έλλειψη καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επέρριψε στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς την ευθύνη για την έλλειψη καυσίμων στα νοσοκομεία της Λωρίδας της Γάζας διότι αποθηκεύει μεγάλες ποσότητες.

«Η Χαμάς έχει αποθηκεύσει πάνω από 1 εκατομμύριο λίτρα καυσίμου στη Γάζα, αλλά δεν το παρέχει στα νοσοκομεία που το έχουν ανάγκη. Η Χαμάς είναι υπεύθυνη για τα βάσανα στη Γάζα, όχι το Ισραήλ», ανέφερε ο εκπρόσωπος, ο Τζόναθαν Κόνρικους, μέσω X (του πρώην Twitter).

Ωστόσο, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, που παρέθεσε ο ίδιος στην ανάρτησή του, ο αξιωματικός ανέφερε πως η Χαμάς έχει αποθηκεύσει χίλια λίτρα καυσίμου, όχι 1 εκατομμύριο λίτρα.

Αντιδρούσε στις προειδοποιήσεις και τις καταγγελίες του ΟΗΕ διότι δεν έχουν φθάσει ακόμη καύσιμα στη Λωρίδα της Γάζας παρότι έγιναν παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της μεθοριακής διέλευσης στη Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο.

«Τα καύσιμα που θέλουμε να μπουν είναι τα καύσιμα που χρησιμοποιεί η UNRWA (σ.σ. το Γραφείο Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή). Χρειάζεται για τις επιχειρήσεις μας. Και προφανώς υπάρχει επίσης ανάγκη για καύσιμα στα νοσοκομεία και ούτως καθεξής», δήλωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ χθες Δευτέρα.

Ο ισραηλινός στρατός έθεσε υπό «πολιορκία» τη Λωρίδα της Γάζας, διακόπτοντας την ύδρευση, την ηλεκτροδότηση, τις παραδόσεις τροφίμων, φαρμάκων, καυσίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στο πλαίσιο των επιχειρήσεων αντιποίνων μετά την επίθεση της Χαμάς στην ισραηλινή επικράτεια, την πιο πολύνεκρη από καταβολής κράτους, την 7η Οκτωβρίου.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software