«Ο Ελευθέριος Βενιζέλος δήλωνε οπαδός του Σατανά» - Ιστορικές βόμβες μεγατόνων στο νέο βιβλίο του Παναγιώτη Λιάκου «Η αλήθεια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο»

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Στο βιβλίο του Παναγιώτη Λιάκου δημοσιεύεται κι ένα πολύ σημαντικό ντοκουμέντο: η επιστολή του Γεώργιου Αβέρωφ  προς τον Μπάζιλ Ζαχάρωφ με την οποία ζητά χρήματα από τον σκοτεινό μεγαλέμπορο όπλων για να αγοράσουν κτίριο για το κόμμα των Φιλελευθέρων, που θα χρησίμευε και για οικία του Βενιζέλου. Ο Γεώργιος Αβέρωφ, ανιψιός και βασικός κληρονόμος του ευεργέτη Γεωργίου Αβέρωφ, ήταν κομματάρχης του Ελευθερίου Βενιζέλου και υπουργός Δημοσίας Εκπαιδεύσεως στην Προσωρινή Κυβέρνηση Θεσσαλονίκης. Στα κομματικά του καθήκοντα περιλαμβάνονταν και οι συνεννοήσεις για την είσπραξη… δωρεών προς το κόμμα των Φιλελευθέρων.

 

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πατέρας του σημερινού Πρωθυπουργού, που γεννήθηκε στις 18/10/1918 στα Χανιά ήταν μικρανηψιός του Ελευθερίου Βενιζέλου. Ο παππούς του Κωστής (Κωνσταντίνος) Μητσοτάκης (1845-1898), ο οποίος είχε παντρευτεί μια από τις αδερφές του Ελευθερίου Βενιζέλου, υπήρξε ιδρυτής του «Κόμματος των Ξυπόλητων», το οποίο αργότερα παρέλαβε από αυτόν ο Ελευθέριος Βενιζέλος και μετονόμασε σε «Κόμμα των Φιλελευθέρων». Αλλά και από την πλευρά της μητέρας του, ο παππούς του, Χαράλαμπος Πλουμιδάκης (1866-1943), πρωτοξάδελφος του Ελευθερίου Βενιζέλου, υπήρξε και αυτός βουλευτής και υπουργός την περίοδο της Κρητικής Πολιτείας. Αυτά για όσους αρέσκονται στις… ιστορικές συγκρίσεις και στις διαδρομές του αίματος!

Συνέντευξη στον Χάρη Μπερτίδη

 

Ένα από τα ιστορικά βιβλία που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού είναι το «Η αλήθεια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άμμων Εκδοτική. Το βιβλίο υπογράφει ο Παναγιώτης Λιάκος. Ο κ. Λιάκος είναι δημοσιογράφος της εφημερίδας «Δημοκρατία» και συγγραφέας. Διαβάζοντας αυτό το έργο, η εικόνα που σχηματίζει ο αναγνώστης για τον Κρήτα πολιτικό είναι αρνητική.

Στη συνέντευξη που ακολουθεί, ο συγγραφέας εξηγεί αρκετά πράγματα για τα κίνητρα της συγγραφής και τα στοιχεία που δημοσιεύει για να στοιχειοθετήσει τις απόψεις που εκφράζει.

 

Ας ξεκινήσουμε τη συζήτησή μας με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του Ελευθερίου Βενιζέλου. Αληθεύει ότι έχει δηλώσει ότι είναι οπαδός του Σατανά; Υπάρχει αναφορά σχετική στο βιβλίο σας;

 

Αληθεύει αυτό που λέτε. Υπάρχει ρητή αναφορά στα απομνημονεύματα της Πηνελόπης Δέλτα, που αφορούν στην οικογενειακή και προσωπική φιλία της με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Ως γνωστόν η Πηνελόπη Δέλτα (1874-1941) ήταν κόρη του επιχειρηματία και εθνικού ευεργέτη Εμμανουήλ Μπενάκη (1843-1929) και της Βιργινίας Χωρέμη (1848-1928). Η οικογένειά της ανέπτυξε στενή φιλία με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Το αρχειακό υλικό της Πηνελόπης Δέλτα που σχετίζεται με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και εκδόθηκε σε έναν τόμο, βρίθει εγκωμιαστικών σχολίων για τον οικογενειακό φίλο της. Όμως, μέσα στα πολλά θετικά που αναφέρει για εκείνον, της έχουν ξεφύγει και αρκετές, πικρές αλήθειες.

Παραθέτω το επίμαχο απόσπασμα όπου γίνεται μνεία για την σχέση του Βενιζέλου με τον σατανισμό από το βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα με τίτλο «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος. Ημερολόγιο – Αναμνήσεις – Μαρτυρίες – Αλληλογραφία», επιμέλεια Π. Α. Ζάννας, Έκδοση από το Αρχείο της Π.Σ. Δέλτα, Αθήνα:1978, σελ. 278:

«Μα δεν ήταν θρήσκος και δεν υποκρινόταν το θεοφοβούμενο, το θεολάτρη. Όπως σ’ όλες του τις σκέψεις, έτσι και στο θρησκευτικό ζήτημα ήταν φιλελεύθερος. […] Μια μέρα που συζητούσαν μπροστά του ζητήματα ξένων επιρροών είπε:

“Δεν παραδέχομαι προπαγάντες, αυτά μάλιστα, να τιμωρηθούν. Μα και πιέσεις της συνειδήσεως, δεν τις ανέχομαι!“ Και με μια βίαιη κίνηση του δεξιού του χεριού, τα μάτια γεμάτα σπίθες, μου είπε φωναχτά:

“Βρε αδελφέ, μπορεί εγώ να θέλω να λατρεύω το Βελζεβούλ. Θα μ’ εμποδίσεις δηλαδή;“.

Με πήραν τα γέλια, και με είδε, και θυμήθηκε, και γέλασε κι εκείνος. “Μην το μεταπείτε“, μου είπε χωρίς να χαμηλώσει τη φωνή του, “θα πουν πως θέλω να λατρέψω τον εαυτό μου, αφού με λένε Βελζεβούλ και Σατανά!”».

Επίσης πρέπει να σας πω ότι στο βιβλίο μου υπάρχουν και οι περιφρονητικές αναφορές που έκανε ο Ελευθέριος Βενιζέλος για τη θαυματουργή εικόνα της Ευαγγελίστριας της Τήνου. Την αποκαλούσε «κομμάτι ξύλου». Η συμπεριφορά του ανδρός δεν παρέπεμπε και τόσο σε χριστιανό…

 

Στη διαθέσιμη εργογραφία για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, η οποία είναι εκτεταμένη, ποιο είναι το στοιχείο του δικού σας βιβλίου που το κάνει να διαφέρει;

Εν συνόψει: γκρεμίζει τον μύθο του. Με ντοκουμέντα αποδεικνύω ότι ο εμπνευστής της Μικρασιατικής εκστρατείας και μετέπειτα φίλος του Κεμάλ Ατατούρκ ήταν κάθε άλλο παρά… εθνάρχης. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν πράκτορας των Άγγλων και πατριάρχης της ξενοκρατίας στην Ελλάδα.

Πολλά από τα ντοκουμέντα που συνέλεξα κατά τη διάρκεια της έρευνάς μου έρχονται για πρώτη φορά στο φως και τεκμηριώνουν ότι: Στην αρχή της δικηγορικής σταδιοδρομίας του ο Ελευθέριος Βενιζέλος πληρώθηκε από τους Τούρκους για να καταδίδει Έλληνες επαναστάτες στην Κρήτη και για να οδηγεί αθώους στην κρεμάλα.

Στη συνέχεια χρηματιζόταν από τους Αγγλογάλλους – με τους Άγγλους, μέσω του μεγαλέμπορου όπλων Σερ Μπάζιλ Ζαχάρωφ, να αποτελούν τους βασικούς χρηματοδότες και χειριστές του, παρόλο που οι Γάλλοι διαδραμάτισαν ενεργότερο ρόλο στους παρασκηνιακούς, ανατρεπτικούς σχεδιασμούς του. Υπάρχουν σαφείς αναφορές για τα χρήματα και τις λοιπές ενισχύσεις που λάμβανε από τον Ζαχάρωφ. Αποδεικνύω επίσης ότι ο Βενιζέλος ζήτησε από την Αντάντ να πεινάσουν οι Έλληνες για να εκθρονίσουν τον βασιλιά. Για να τα καταφέρει όλα αυτά δεν δίσταζε να διαδίδει fake news εναντίον της πατρίδας του.

Στις σελίδες του βιβλίου υπάρχουν υπαινιγμοί ότι ήδη από το 1915 σχεδιαζόταν η δολοφονία του Κωνσταντίνου Α’, από τον φίλο και χρηματοδότη των Φιλελευθέρων, Μπάζιλ Ζαχάρωφ.

Σαφώς. Κι αυτό είναι ένα ιδιαίτερα σκοτεινό σημείο της νεότερης ιστορίας. Σε ημερολογιακές καταχωρήσεις του Μπάζιλ Ζαχάρωφ από το ταξίδι του τον Δεκέμβριο του 1915 στην Ελλάδα διαβάζουμε:

 «Πήρα τον Λάμπρο μαζί μου… Συναντήθηκα με τον Βενιζέλο… Δημιουργώ συνοριακές δυσκολίες… Αν οι Βούλγαροι περάσουν τα σύνορα… Έψαξαν τις αποσκευές μου… Άμεσο αποτέλεσμα με τις εφημερίδες… Ασφαλίτες με ‘’προστατεύουν’’… Άνδρας τράβηξε μαχαίρι και τραυμάτισε άσχημα τον Λάμπρο… Ο βασιλιάς φρουρείται καλά… Ιδέα του Βενιζέλου να δημιουργήσουμε προβλήματα στη Μικρά Ασία».

Σ’ αυτό το σημείο ο περίεργος μεγαλέμπορος όπλων φανερώνει ένα νοσηρό ενδιαφέρον για την ασφάλεια του βασιλέα και μαρτυρεί τις προθέσεις του Βενιζέλου να «δημιουργήσει προβλήματα» στη Μικρά Ασία, ήδη από το 1915.

Μεταξύ άλλων βαρυτάτων κατηγοριών για τον Ελ. Βενιζέλο τον μέμφεστε ότι ζήτησε από τους συμμάχους να πεινάσουν οι Έλληνες για να εκθρονίσουν τον βασιλιά και να καταλάβουν με στρατεύματα εθνικό έδαφος! Πώς το αποδεικνύετε;

Δημοσιεύω, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποδιαβαθμισμένη καταχώρηση στο αρχείο του διατελέσαντος πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας Χέρμπερτ Χένρι Άσκουιθ (φάκελος 203), όπου ο Άσκουιθ αποκαλύπτει στα υπόλοιπα μέλη της Πολεμικής Επιτροπής τι συζήτησε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Εκεί υπάρχουν όλα τα σχετικά στοιχεία που φανερώνουν τι είδους «εθνάρχης» ήταν ο εν λόγω.

Ωστόσο, ό,τι κι αν έχει συμβεί στις σχέσεις Κωνσταντίνου Α’ και Ελευθερίου Βενιζέλου δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι το μείζον μέρος της ευθύνης για τον Εθνικό Διχασμό βαραίνει μόνο τους ώμους του πολιτικού.

Στην εύστοχη και κρίσιμη ερώτησή σας δεν θα απαντήσω εγώ διότι έχει απαντήσει, με αληθή και έγκυρο, φρονώ, τρόπο, ο ίδιος ο Ελευθέριος Βενιζέλος σε ομιλία του στο Κοινοβούλιο στις 17/12/1929. Υπενθυμίζω τα λόγια του: «Αναγνωρίζω μόνο ότι εγώ, καλώς ή κακώς, είμαι εκείνος ο οποίος επροκάλεσε τον διχασμόν αυτόν. Και πρέπει να γνωρίζετε ότι και τώρα, που είμαι στην Ελλάδα, και όταν έλειπα μακράν αυτής, εκείνο το οποίο με απησχόλησε και με απασχολεί και αποτελεί τον διάπυρον πόθον μου και θα με κάνει ευτυχή είναι, πριν κλείσω τα μάτια μου, να ιδώ ότι αυτό το χάσμα εγεφυρώθη και ότι η διαίρεσις την οποίαν η πολιτική μου επροκάλεσε διά μεγάλους λόγους, τους οποίους θα εκτιμήσει η Ιστορία, εξηλείφθη».

Αφιερώνετε αυτό το βιβλίο στην μνήμη του βασιλέως Κωνσταντίνου Α΄. Δεν κρύβετε, λοιπόν, τη συμπάθειά σας για το πρόσωπό του.

Έχετε δίκιο. Κι όσο περισσότερο μελέτησα την ιστορία της εποχής που έζησε, τόσο περισσότερο αγάπησα το πρόσωπο και τον θεσμικό ρόλο του. Χάρη στον Κωνσταντίνο Α΄ σώθηκε η ελληνική νεολαία από τα μυδράλια και τα τοξικά αέρια των Γερμανών στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Βενιζέλος ήθελε να στείλει τους νέους μας στα πεδία θανάτου του πολέμου για να θρηνήσουμε εμείς εκατοντάδες χιλιάδες θύματα κι όχι οι Αγγλογάλλοι. Κι όσο αυξάνονταν οι νεκροί σύμμαχοι στα πεδία των μαχών, άλλο τόσο προσπαθούσε η Αντάντ να δώσει όλες τις εξουσίες στον Βενιζέλο να εκθρονίσει τον Κωνσταντίνο.

Τι ακριβώς στοχεύετε με την έκδοση αυτού του έργου;

Να αποτίσω φόρο τιμής στην αλήθεια που κινδυνεύει, επειδή πάντοτε προσπαθεί να την «δολοφονήσει» η πολιτική σκοπιμότητα. Η αλήθεια όμως δεν δολοφονείται και στο τέλος θριαμβεύει.  Συμπληρώθηκαν 101 έτη από τη Μικρασιατική καταστροφή και οφείλουμε στους προγόνους μας να γκρεμίσουμε τους μύθους και να πούμε επιτέλους την αλήθεια, ακόμα κι ενοχλεί ορισμένους. Κάθε αναγνώστης αυτού του βιβλίου μπορεί να συμβάλλει στη διάδοσή της.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΜΜΩΝ

Διεύθυνση: Βησσαρίωνος 9, Αθήνα 106 72

Τηλέφωνο: 21 0363 9580

Πληροφορίες για το βιβλίο στο διαδίκτυο: https://www.ammonbooks.gr/product/i-alitheia-gia-ton-eleftherio-venizelo/

TAGS: