ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σχέδιο προστασίας 150 σημείων με ιδιαίτερη έμφαση στην Αττική για αποφυγή επιθέσεων από «μοναχικούς λύκους» λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στη Μέση Ανατολή έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει η ΕΛ.ΑΣ. όπως προκύπτει από σειρά εγγράφων που συντάχθηκαν τα τελευταία 24ωρα και φέρουν την ένδειξη «Εμπιστευτικό» και «Κατεπείγον».

 

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Βασίλη Λαμπρόπουλου στα Νέα, ανάμεσα στα σημεία που θεωρούνται στόχοι πιθανής επιδρομής «αφανών» φανατικών ισλαμιστών συγκαταλέγονται η Βουλή, ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης, το γειτονικό Μουσείο, αλλά και χώροι πρασίνου και αναψυχής, όπως ο Εθνικός Κήπος, το Πεδίον του Άρεως και άλλα πολυσύχναστα πάρκα στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.

 

Γι’ αυτό και στα έγγραφα που εκδόθηκαν το διήμερο 16-17 Οκτωβρίου ζητείται συνεχής φρούρηση και επιτήρηση τουλάχιστον 15 στόχων ισραηλινού ενδιαφέροντος με συμπληρωματική εντολή στους αστυνομικούς «να πραγματοποιούν αυξημένη και ουσιαστική επιτήρηση των προαναφερόμενων στόχων, καθώς και σχολείων – εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όπου φοιτούν υπήκοοι από το συγκεκριμένο χώρο».

TAGS: