x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τραμπ: Εξαγγέλλει ότι θα απελαύνει μετανάστες που υποστηρίζουν τη Χαμάς

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε χθες Δευτέρα ότι εάν επανεκλεγεί πρόεδρος το 2024 θα απαγορεύσει την είσοδο μεταναστών που υποστηρίζουν τη Χαμάς στην επικράτεια των ΗΠΑ και θα στέλνει αστυνομικούς σε διαδηλώσεις υπέρ του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος να συλλαμβάνουν και να απελαύνουν μετανάστες που εκδηλώνονται υπέρ αυτού.

Σε προεκλογική εμφάνισή του στην Αϊόβα , ο κ. Τραμπ έκανε τα σχόλια αυτά αντιδρώντας στην επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ από την 7η Οκτωβρίου η οποία στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 1.400 ανθρώπους, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους αριθμούς των ισραηλινών αρχών. Το Ισραήλ κήρυξε πόλεμο στη Χαμάς και στις επιχειρήσεις αντιποίνων που εξαπέλυσε έχουν σκοτωθεί πάνω από 2.800 Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις αρχές του θύλακα.

Θα απαγορεύσει την έλευση μουσουλμάνων μεταναστών και προσφύγων στις ΗΠΑ
Ο πρώην πρόεδρος (2017-2021) είπε ακόμη πως εάν εξασφαλίσει δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, θα απαγορεύσει την είσοδο στις ΗΠΑ οποιουδήποτε δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει και ότι θα δώσει εντολή να ανακαλούνται οι βίζες που έχουν δοθεί σε «αντισημίτες» ξένους φοιτητές.

Ακόμη, δεσμεύτηκε πως θα διευρύνει τις απαγορεύσεις εισόδου για τους πολίτες χωρών όπου είναι διαδεδομένη «η πανούκλα της τρομοκρατίας». Δεν εξήγησε πώς θα εφάρμοζε την πολιτική αυτή, πάντως διαβεβαίωσε ότι θα εφαρμοζόταν «ισχυρός έλεγχος» από «ιδεολογική» σκοπιά όσων επιθυμούν να εισέρχονται στις ΗΠΑ.

Πολλές από τις πολιτικές του Ρεπουμπλικάνου όταν ήταν πρόεδρος αμφισβητήθηκαν νομικά. Οι εξαγγελίες που έκανε χθες ενδέχεται να έχουν την ίδια τύχη.

Η απαγόρευση εισόδου που είχε επιβάλει στους πολίτες κρατών με κατά πλειονότητα μουσουλμανικό πληθυσμό ακυρώθηκε με απόφαση δικαστηρίων, προτού εντέλει επανέλθει σε ισχύ με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όπου η συντηρητική πλειοψηφία είναι ισχυρή.

Ο διάδοχός του κ. Τραμπ, ο Τζο Μπάιντεν, ήρε την απαγόρευση όταν ανέλαβε.

Χθες ο επικρατέστερος υποψήφιος στην εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικάνων για το χρίσμα του κόμματος ώστε να είναι ξανά υποψήφιος της παράταξης για την προεδρία τον Νοέμβριο της ερχόμενης χρονιάς διευκρίνισε πως έχει σκοπό να απαγορεύσει συλλήβδην την είσοδο πολιτών κρατών όπως η Λιβύη, η Σομαλία, η Συρία και η Υεμένη — καθώς και πολιτών «οποιασδήποτε άλλης χώρας απειλεί την ασφάλειά μας». Ακόμη, ο Ντόναλντ Τραμπ διάβασε στους οπαδούς του ποίημα που χρησιμοποίησε για να συγκρίνει τους μετανάστες με δηλητηριώδη φίδια.

Ο Χάιμε Χάρισον, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών, κατήγγειλε τις υποσχέσεις του κ. Τραμπ, που χαρακτήρισε ισλαμοφοβικές, ακραίες, σχεδιασμένες για την εκμετάλλευση «του φόβου».

Η Αϊόβα συγκαταλέγεται στις πρώτες πολιτείες όπου θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές ψηφοφορίες των Ρεπουμπλικάνων.

Η σκληρή ρητορική του θυελλώδους μεγιστάνα όσον αφορά το μεταναστευτικό πρόβλημα ήταν ακρογωνιαίος λίθος της εκστρατείας που οδήγησε στην εκλογική του νίκη το 2016.

«Αν θες να καταστρέψεις το κράτος του Ισραήλ, αποκλείεσαι, αν υποστηρίζεις τη Χαμάς ή την ιδεολογία πίσω από τη Χαμάς, αποκλείεσαι, αν είσαι κομμουνιστής, μαρξιστής, ή φασίστας, αποκλείεσαι», είπε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις, έτερος διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων, δήλωσε χθες πως θα τασσόταν υπέρ της απέλασης ξένων φοιτητών που τάσσονται υπέρ της Χαμάς και ότι θα απαγόρευε την υποδοχή προσφύγων από τη Λωρίδα της Γάζας αν εκλεγόταν πρόεδρος.

Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Τραμπ επικρίθηκε επειδή δήλωσε ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ήταν «απροετοίμαστος» για την επίθεση της Χαμάς και χαρακτήρισε «πολύ έξυπνη» τη Χεζμπολάχ, σιιτικό κίνημα του Λιβάνου προσκείμενο στο Ιράν. Μεταξύ άλλων, οι δηλώσεις του στην Αϊόβα μοιάζουν να είχαν σκοπό να παραμεριστούν αυτές οι επικρίσεις.

«Θα απελαύνουμε επιθετικά αλλοδαπούς μόνιμους κατοίκους που είναι συμπαθούντες τζιχαντιστών», υποσχέθηκε ο υποψήφιος.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software