Το μέλλον του “Εθνικού Μετώπου”

0
0
0
s2smodern

Γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

Η Μαριόν Λεπέν, ανηψιά της Μαρίν και αγαπημένη εγγονή του Μαρίν Λεπέν, θα μιλήσει στο εφετινό συνέδριο του CPAC. Το CPAC, είναι επί της ουσίας ένα “φεστιβάλ” του συντηρητισμού στις ΗΠΑ, στο οποίο συμμετέχουν εκατοντάδες οργανώσεις και σχήματα της Δεξιάς στις ΗΠΑ. Και που παραδοσιακά καθορίζει τους “στάρ” της αμερικάνικης Δεξιάς. Χαρακτηριστικά θα σας πούμε ότι μια ώρα πριν την Μαριόν Λεπέν θα μιλήσει ο Μάικ Πένς, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Και την επόμενη ημέρα θα μιλήσει ο Ντόναλντ Τράμπ.

Με αυτή της την εμφάνιση η Μαρίον Λεπέν βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για να διαδεχθεί την θεία της Μαρίν Λεπέν στο τιμόνι του Εθνικού Μετώπου. Από το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα του οποίου είχε διαφοροποιηθεί παραιτούμενη πριν τις εκλογές, διαφωνόντας με κάποιες πλευρές της πολιτικής της. Για κάποιους η Μαρίν Λεπέν “έχασε” το στοίχημα της εκλογικής νίκης του Εθνικού Μετώπου, παρόλο που έβαλε αρκετό νερό στο κρασί της, ιδιαίτερα στο ζήτημα της συμμετοχής της Γαλλίας στην ΕΕ. Και σύντομα ίσως ανοίξει ένας διάλογος για την διαδοχή της. Και μια πιθανή προνομιακή σχέση της Μαριόν που συσπειρώνει μεγάλο μέρος των “παλαιών” του Ε.Μ. τα οποία αντιτίθενται και στις επιλογές προσώπων της Μαρίν.

Και όπως μαθαίνουμε φέτος, η συμμετοχή Ευρωπαίων πολιτικών του πατριωτικού χώρου στην συγκεκριμένη εκδήλωση θα είναι σημαντική, αφού θα συμμετέχουν και άλλα στελέχη της ENF, του ευρωπαϊκού σχηματισμού των πατριωτικών κομμάτων.

ΗΠΑ, Λεπέν, Μαριόν, Μαρίνe-genius.gr ...intelligent web software