Δήμος Αθηναίων: Έτσι έχασε διαφορά 27 μονάδων ο Ντορογιός

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ιστορική ανατροπή 27 μονάδων πέτυχε ο Χάρης Δούκας στον δήμο Αθηναίων, απέναντι στον υποψήφιο της ΝΔ, Κώστας Μπακογιάννη, φέρνοντας τούμπα την κατάσταση όπως είχε διαμορφωθεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στην κάλπη του α’ γύρου για την Αθήνα.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη Κυριακή, ο Κώστας Μπακογιάννης βγήκε πρώτος με μεγάλη διαφορά σε ποσοστά, δίχως ωστόσο να καταφέρει να ξεπεράσει το 43% που θα του έδινε τη νίκη (41,35%). Ο Χάρης Δούκας έλαβε τη δεύτερη θέση με ποσοστό 14,19% και διαφορά σχεδόν 38.000 ψήφων από τον Μπακογιάννη.

Επτά ημέρες μετά έγινε η μεγάλη ανατροπή, με το ποσοστό του Χάρη Δούκα να εκτοξεύεται, αγγίζοντας το 56%, εξασφαλίζοντας διαφορά άνω των 13.000 ψήφων από τον Κώστα Μπακογιάννη.

Πώς έγινε η ιστορική ανατροπή

Ο βασικός λόγος της ιστορικής αυτής ανατροπής που οδήγησαν στην εκλογή του Χάρη Δούκα, εστιάζεται στη σύμπλευση των προοδευτικών δυνάμεων. Θέση που είχε εκφραστεί τόσο από τον μεγάλο νικητή της Αθήνας, αλλά και από τον Κώστα Ζαχαριάδη.

Ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης (που έλαβε την τρίτη θέση στην πρώτη κάλπη) είχε δηλώσει ανοιχτά τη στήριξή του στην υποψηφιότητα Δούκα.
Παράλληλα, φαίνεται ότι οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στην άκαμπτη στάση του ΚΚΕ, που έπαιξε το χαρτί του άκυρου/λευκού στον β’ γύρο, στις κάλπες που δεν συμμετείχε υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης «αναμετρήθηκαν» στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ το βράδυ της Πέμπτης, παρουσιάζοντας τις θέσεις και το πρόγραμμά τους για την Αθήνα στο debate.

TAGS: