x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Συντριβή K.Μπακογιάννη στην Αθήνα! – Συγκλονιστική ήττα της ΝΔ και στη Θεσσαλονίκη – Η κυβέρνηση έχασε 5 από τις 6 Περιφέρειες!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σε συντριβή για τη Νέα Δημοκρατία εξελίχθηκε ο β’ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς χάνει τις πέντε από τις έξι Περιφέρειες, ενώ έχασε τα «κάστρα» της, τους Δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με ήττα Κ.Μπακογιάνη και Κ.Ζέρβα αντίστοιχα, αλλά μεγαλύτερη πολιτική σημασία ίσως έχει η ήττα του Κ.Αγοραστού στην Θεσσαλία. 

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία χάνει τη Θεσσαλία, με τον Δημήτριο Κουρέτα να προηγείται επί του Κώστα Αγοραστού, ενώ χάνει και τη Δυτική Μακεδονία, το Ιόνιο, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο. Μοναδική νίκη της ΝΔ φαίνεται ότι θα έρθει στην Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ο ανεξάρτητος Τοψίδης Χριστόδουλος προηγείται οριακά του Μέτιου Χρήστου, που έχει τη στήριξη της ΝΔ.

Στο Βόρειο Αιγαίο ο ανεξάρτητος Μουτζούρης Κωνσταντίνος συγκεντρώνει 53,67%, έναντι του 46,33% που συγκεντρώνει ο Στεφανής Αλκιβιάδης της ΝΔ.

Στη Δυτική Μακεδονία ο ανεξάρτητος Αμανατίδης Γεώργιος συγκεντρώνει 55,34%, με τον Κασαπίδη Γεώργιο της ΝΔ να συγκεντρώνει 44,66%.

Στη Θεσσαλία ο Κωνσταντίνος Αγοραστός που στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει περίπου 42%, με τον Κουρέτα Δημήτριο που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να έχει ποσοστά περί το 58%.

Τεράστια νίκη με ποσοστό περίπου 66% παίρνει ο ανεξάρτητος Τρεπεκλής Ιωάννης στο Ιόνιο, έναντι της εκλεκτής της ΝΔ Κράτσα Τσαγκαροπούλου Ρόδη, ενώ ντέρμπι γίνεται στην Πελοπόννησο, με τον υποψήφιο της ΝΔ Πτωχό Δημήτριο να προηγείται με 52% επί του ανεξάρτητου Τατούλη Πέτρου.

Παράλληλα σύμφωνα με το πρώτο exit poll και αφορά τον δήμο Θεσσαλονίκης, εκεί που ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Ζέρβας φέρεται να έχει υποστεί μεγάλη συντριβή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το exit poll, ο Στέλιος Αγγελούδης συγκεντρώνει ποσοστά 63-67% (65% η μέση τιμή) έναντι 33-37% του Κωνσταντίνου Ζέρβα (35% μέση τιμή).

 

Η Νέα Δημοκρατία ηττάται και στον Δήμο Αθηνών, με τον Κώστα Μπακογιάννη να συγκεντρώνει 43,98% έναντι 56,02%, έναντι του Χάρη Δούκα, με την ενσωμάτωση στο 81,57%.

Ήττα υπέστη η «γαλάζια» παράταξη και στον άλλο μεγάλο δήμο της Ελλάδας, την Πάτρα, εκεί που ο Κωνσταντίνος Πελετίδης που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ έχει ισχυρό προβάδισμα έναντι του Σβόλη Κωνσταντίνου της ΝΔ.

Σημαντικό είναι να σημειώσουμε ότι η ΝΔ χάνει και τον δήμο Χαλανδρίου, με τον Ρούσσο Συμεών που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με διαφορά της Χρύσας Αγαπητού, που στηρίζεται από τη ΝΔ. Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για τον δήμο που είχε σχολιαστεί τις προηγούμενες ημέρες από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είχε πει ότι αν δεν ψηφιστεί η «εκλεκτή» της ΝΔ θα σταματήσουν οι επιχορηγήσεις από ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης.

Από εκεί και πέρα η ΝΔ χάνει την Χίο, με τον ανεξάρτητο Μαλαφή Ιωάννη να προηγείται του Κάρμαντζη Σταμάτιου. Άνετη νίκη παίρνει στην Αλεξανδρούπολη ο ανεξάρτητος Ζαμπούκης Ιωάννης, κερδίζοντας τον υποψήφιο της ΝΔ, Σταυράκογλου Σταύρου.

Στη Νέα Σμύρνη επίσης προηγείται ο ανεξάρτητος Κουτελάκης Γεώργιος, ενώ στην Ηλιούπολη βγαίνει ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Ψυρρόπουλος Ευστάθιος.

Τέλος ο Ορφανός Δημήτριος κερδίζει στο Ναύπλιο τον Κωστούρο Δημήτριο, που στηρίζεται από τη ΝΔ, στην Καλαμαριά κερδίζει η Αράπογλου Χρυσή του ΠΑΣΟΚ και στη Ρόδο ο ανεξάρτητος Κολιάδης Αλέξανδρος Βασίλειος.

Όσον αφορά την αποχή, μόλις το 31,2% (έναντι 42,6% την προηγούμενη Κυριακή) του εκλογικού σώματος είχε προσέλθει στις κάλπες για τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, μέχρι τις 17:30 το μεσημέρι της Κυριακής, όταν και είχαμε την τελευταία επίσημη ενημέρωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου.

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών, μέχρι εκείνη την ώρα είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα 1.765.000 πολίτες.

Τα ποσοστά συμμετοχής ανά περιφέρεια είναι τα εξής (σε παρένθεση το αντίστοιχο ποσοστό του α’ γύρου):

  • Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης 30,1% (44,4%),
  • Κεντρικής Μακεδονίας 34,1% (42,2%),
  • Δυτικής Μακεδονίας 28,1% (43,4%),
  • Ηπείρου 36,3% (49,2%),
  • Θεσσαλίας 32,5% (48,7%),
  • Ιονίων Νήσων 24,6% (40,8%),
  • Δυτικής Ελλάδας 38,6% (48%),
  • Στερεάς Ελλάδας 48,7%, (55,9%)
  • Αττικής 29,5% (36,8%),
  • Πελοποννήσου 27,2% (44,7%),
  • Βορείου Αιγαίου 30,3% (39,2%),
  • Νοτίου Αιγαίου 36,9% (44%) και
  • Κρήτης 46,3% (53,2%).
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software