x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η πρώτη ήττα για την κυβέρνηση μετά το 2019: «Η αλαζονεία, ο συντομότερος δρόμος για να ηττηθείς»!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η πρώτη μεγάλη ήττα της κυβέρνησης της ΝΔ επί ηγεσίας Κ.Μητσοτάκη για πρώτη φορά μετά από πέντε εκλογικές μάχες από το 2019, αλλά και την επιτυχία της πρώτης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών συντελέσθηκε στον δεύτερο γύρο στέλνοντάς ένα σαφές μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου: Η αλαζονεία βλάπτει σοβαρά την «πολιτική υγεία» και είναι ο συντομότερος δρόμος για την ήττα.

Πόσο σύντομος; Μία εβδομάδα!

 

Πέντε στις έξι Περιφέρειες, τρεις στους τρεις μεγάλους δήμους και οι περισσότεροι δήμοι σε όλη την Ελλάδα στον β’ γύρο, πέρασαν στην αντιπολίτευση ή -ακόμα χειρότερα- στην εσωκομματική αντιπολίτευση!

 
Αναλυτικά οι πέντε περιφέρεις στις οποίες ηττήθηκε η ΝΔ:
  • Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
  • Βορείου Αιγαίου
  • Δυτικής Μακεδονίας
  • Θεσσαλίας
  • Ιονίων Νήσων

Η Αθήνα και η Θεσσαλία είναι όμως οι εμβληματικές ήττες για την κυβέρνηση.

Ο Κ.Μπακογιάννης, δεν είναι μια τυχαία ήττα για την κυβέρνηση: Είναι η αποτύπωση του πρώτου ενωμένου αντιπολιτευόμενου μετώπου από την «σκληρή» δεξιά των «Ελλήνων», μέχρι την ακροαριστερά του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και βέβαια του διαφαινόμενου αριστερού-κεντροαριστερού, μετώπου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι ο πρώτος δήμος της Ελλάδας, είναι ακριβώς αυτό: Η πρώτος δήμος της Ελλάδας.

Τον οποίο έχασε η κυβέρνηση, αν και την μάχη την έδωσε ο Κ.Μπακογιάννης, ο ανιψιός του πρωθυπουργού, ο γιος της Ν.Μπακογιάννη, με όλα τα asset που μπορούσε να έχει η υποψηφιότητά του!

Κι επίσης ο αντίπαλός του, ο Χ.Δούκας ξεκίνησε με ποσοστό κάτω από το 14,5% στον α’γύρο! Και πήρε συνολικά τις ψήφους ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελλήνων, ΑΝΤΑΡΣΥΑ (και παρά το γεγονός ότι το ΚΚΕ είχε καλέσει τους ψηφοφόρους του να μην ψηφίσουν τον Χ.Δούκα, αλλά «λευκό»)!

Ο Κώστας Μπακογιάννης έχασε κάτι περισσότερο από 7.000 ψήφους από αυτές που είχε πάρει στην πρώτη κάλπη, ενώ ο Χάρης Δούκας που εξελέγη τελικώς δήμαρχος, κέρδισε… 45.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Στυλιανός Αγγελούδης σάρωσε τον Κ.Ζέρβα στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Στη Θεσσαλία ο Δημήτρης Κουρέτας κατανίκησε τον Κώστα Αγοραστό (φωτό σε στενό εναγκαλισμό με τον Κ.Μητσοτάκη) σε μία εκλογική μάχη που είχε αναδειχθεί από την αντιπολίτευση ως «η μητέρα όλων των μαχών».

Επιτέλους οι πολίτες έδειξαν αξιοπρέπεια: Ο υπαίτιος για την καταστροφή της Θεσσαλίας, ο Κ.Αγοραστός, ηττήθηκε!

Μια Πελοπόννησο κέρδισε η κυβέρνηση και αυτό γιατί η υποψηφιότητα του Κ.Τατούλη δεν ήταν ισχυρή.

Στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη ο Χριστόδουλος Τοψίδης, κέρδισε 

Και στο Βόρειο Αιγαίο ο νυν περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης που είχε γίνει γνωστός στο πανελλήνιο από… το βρίσιμο Μητσοτάκη σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση στην πρώτη μεταναστευτική κρίση τον Φεβρουάριο του 2020.

Ο Ιωάννης Τρεπεκλής πήρε την περιφέρεια Ιονίων Νήσων από τη νυν περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, καθώς υποστηρίχθηκε από όλη την αντιπολίτευση.

Στη Δυτική Μακεδονία νίκησε ο Γιώργος Αμανατίδης που διέγραψε ο Κ.Μητσοτάκης, τον νυν περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software