Κατάρ: Συνάντηση του ΥΠΕΞ του Ιράν με τον ηγέτη της Χαμάς στη Ντόχα

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Mε τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για την εισβολή του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας, όπως μετέδωσε η τηλεόραση του Αl Jazzera, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν συναντήθηκε με τον αρχηγό της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στη Ντόχα του Κατάρ.

Η συνάντηση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς το Ιράν αρνείται ότι κρύβεται πίσω από την εξτρεμιστική οργάνωση που αιφνιδίασε στις 7 Οκτωβρίου τους Ισραηλινούς εξαπολύοντας τη φονικότερη επίθεση στην ιστορία της χώρας. Ταυτόχρονα οι δύο άνδρες θέλησαν να περάσουν τα μηνύματά τους προς το Ισραήλ και τις ΗΠΑ καθώς επέτρεψαν στα τηλεοπτικά συνεργεία να καταγράψουν τη συνάντηση που γίνεται λίγες ώρες πριν από την χερσαία επέμβαση που μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Ο επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια είχε κατηγορήσει το Σάββατο το Ισραήλ ότι διαπράττει «εγκλήματα πολέμου» στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι ισραηλινές ακρότητες συνιστούν εγκλήματα πολέμου και κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», ανέφερε ο Χανίγια σε ανοιχτή επιστολή του που απευθύνεται στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Χαμάς.

TAGS: