Ενωμένοι Μακεδόνες: "Μ' ένα σουβλάκι πάρτυ καταφέραμε και απογυμνώσαμε το πολιτικό σύστημα"

76767470_968864136786946_4575155569228251136_n.jpg
0
0
0
s2smodern

Συνέντευξη στον Δημήτρη Παπαγεωργίου

Αυτή την εβδομάδα η επικαιρότητα κινήθηκε στον ρυθμό που έδωσαν οι “Ενωμένοι Μακεδόνες”. Μια ομάδα πολιτών από την Θεσσαλονίκη, και γενικότερα την Βόρεια Ελλάδα, η οποία ασχολείται με τον ακτιβισμό από την πλευρά της Δεξιάς. Και πραγματικά αυτό που κατάφερε ήταν εντυπωσιακό. Ήταν αυτή την φορά μια ακτιβιστική ομάδα από την πλευρά της Δεξιάς, που έθεσε την ατζέντα της επικαιρότητας. Στην χώρα που έχουμε συνηθίσει να ασχολούμαστε με τους... Ρουβίκωνες, τις απεργίες πείνας των αντιεξουσιαστών τρομοκρατών και τις συνδικαλιστικές δράσεις του ΠΑΜΕ, υπήρξε μια παρένθεση. Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός του ακτιβισμού. Οπότε ως εκ του αποτελέσματος, και χωρίς να ξέρουμε τι θα γίνει την Κυριακή, πέτυχαν τον σκοπό τους. Να συζητάμε για το μεταναστευτικό και για το εάν ενσωματώνονται ή όχι οι μετανάστες. Χάρις στην βιασύνη του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθήσει να τους φιμώσει. Ως εκ τούτου θεώρησα σημαντικό να μιλήσω με τον εκπρόσωπο των Ενωμένων Μακεδόνων, τον κ. Δημήτρη Ζιαμπάζη, τον οποίο είχα συναντήσει και στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία και να πούμε κάποια βασικά πράγματα, εν ' όψει της Κυριακής.

- Γιατί κάνετε αυτό το μπάρμπεκιου;

Γιατί ο υποβιβασμός, η γκετοποίηση και η λαθρομετανάστευση έχουν φτάσει σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό κι εδώ στην Βόρειο Ελλάδα, μετά την νησιωτική Ελλάδα και θέλαμε κάτι ευρηματικό, έξυπνο και στοχευμε΄νο. Όχι πέτρες και μολότωφ, αλλά κάτι που θα στείλει ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Το “μπάρμπεκιου” το έχει πετύχει αυτό και όχι τυχαία. Αν παρακολουθήσει κάποιος την πορεία του μεταναστευτικού προβλήματος στις χώρες της δυτικής Ευρώπης τα τελευταία 30 χρόνια και παραπάνω και δει πώς εκτυλίχθηκε σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν μια διαφορετική κουλτούρα και διάθεση ακόμη και στην δεύτερη και τρίτη γενιά, θα παρατηρήσει ότι ούτε αφομοιώθηκαν, ούτε ενσωματώθηκαν. Ούτε στην Γαλλία, ούτε στην Γερμανία, ούτε στο Ηνωμένο Βασίλειο, χώρες προηγμένες. Αντιθέτως γκετοποιήθηκαν και προσπάθησαν στα γκέτο τους να επιβάλλουν τον δικό τους τρόπο ζωής. Εμείς αυτό στην Ελλάδα, θέλουμε να το προλάβουμε. Δεν θέλουμε τρομοκρατικά χτυπήματα στο μέλλον σε μετρό, σε γήπεδα, σε δημόσιους χώρους και γι' αυτό το σουβλάκι και το αλκοόλ στέλνει έξυπνα όλο αυτό το μήνυμα.

- Είστε “σαδιστές” όπως αρκετοί σας κατηγόρησαν; Το κάνετε για να σας δούν οι μετανάστες να τρώτε, ενώ αυτoί – σύμφωνα τουλάχιστον με την εικόνα που παρουσιάζεται από ΜΜΕ – πεινάνε;

Όχι! Και γι' αυτό το λόγο θέλω να διαψεύσω ψευδείς πληροφορίες που έλεγαν ότι θα πάμε μπροστά σε πεινασμένα παιδάκια να τρώμε σουβλάκια. Αφήστε που οι πιο πολλοί ειναι μαντραχαλαίοι 20-30 χρονών, καλοντυμένοι με τα iphone και τα wifi τους, έχουν έλθει καθαρά για τυχοδιωκτικούς σκοπούς εδώ στην Ελλάδα, έχουν χρυσοπληρώσει τους δουλέμπορους για να ζήσουν το “ευρωπαϊκό τους όνειρο”. Σαδιστές δεν έιμαστε εμείς, σαδιστές ήταν το κράτος που τόσα χρόνια δεν άκουγε τις τοπικές κοινωνίες, δεν άκουγε τον απλό κόσμο και άφησε τις πόλεις, τις περιοχές και τις γειτονιές να γκετοποιηθούν και να αφεθούν στο έλεος της εγκληματικότητας και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων όσων σαν και εμάς ζούν σε υποβαθμισμένες περιοχές.

- Προκαλέσατε και έναν μίνι- εμφύλιο στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Με βάση αυτό θεωρείτε ότι ο ακτιβισμός σας είναι πετυχημένος;

Η αλήθεια είναι ότι όντως από τώρα, η εκδήλωση έχει επιτύχει τον σκοπό της. Το ότι καταφέραμε εντός του κυβερνώντος κόμματος να ξυπνήσουμε την εντός ή εκτός εισαγωγικών πατριωτική μερίδα της Νέας Δημοκρατίας ενάντια στους “φιλελέφτ”, ναι αυτό είναι ήδη μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Και από την άλλη, ως προς την αντιπολίτευση, τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν παρακολουθείτε τα Μέσα Κοινωνικής Δικτυώσης, κάναμε να γελά και το παρδαλό κατσίκι μαζί τους! Και αυτό είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία των Ενωμένων Μακεδόνες. Τους απογυμνώσαμε όλους. Με ένα σουβλάκι – πάρτυ καταφέραμε και απογυμνώσαμε όλο το πολιτικό και μηντιακό σύστημα της χώρας.

- Πώς αντιμετωπίζετε τα όσα είπε ο κ. Γιαννούλης; Ήταν μια κριτική στην “ηθική” διάσταση του πράγματος; Ή ήταν μια προτροπή για νέους, σκληρότερους νόμους, τύπου αντιρατσιστικού που θα περιλαμβάνουν και τέτοιου είδους πρωτοβουλίες;

Φυσικά το δεύτερο. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις δεν μπορούν να θεωρηθούν καθόλου τυχαίες. Είναι μεθοδευμένες και στοχευμένες. Πάνε να ποινικοποιήσουν σε κάποιες χώρες πολιτικές απόψεις. Αλλά να ξέρουν ότι αυτό θα τους βγεί σε μπούμερανγκ. Γιατί τις πολιτικές απόψεις που πάνε να ενοχοποιήσουν ειναι αυτές που είναι πιο κοντά στην κοινή λογική. Είναι πιο αποδεκτές από την πλειοψηφία της κοινωνίας. Γι' αυτό εγώ θα τους έλεγα να το ξανασκεφτούν. Να το διπλοσκεφτούν και να το τριπλοσκεφτούν. Γιατί εμείς δεν είμαστε τίποτε ακραία στοιχεία. Γνωρίζουμε ποιά είναι εδώ η τοπική κοινωνία και η τοπική κοινωνία ξέρει ποίοι είμαστε εμείς και έχουμε μεγάλη υποστήριξη από αυτούς. Δεν μποροόυν να ενοχοποιήσουν τον πατριωτικό δημοκρατικό χώρο. Αυτή είναι η κυρίαρχη ιδεολογία στην ελληνική κοινωνία. Εάν τολμήσουν να εφαρμόσουν τον αντιρατσιστικό νόμο πάνω μας, θα τους γυρίσει μπούμερανγκ πολλαπλώς.

- Έχετε έλθει σε επαφή με την τοπική κοινωνία, δήμους κοινότητες και λοιπά;

Βεβαίως, στην πλειοψηφία μάλιστα είναι υπέρ μας. Εκτός από κάποιους ανθρώπους οι οποίοι είναι ενταγμένοι σε συγκεκριμένους κομματικούς μηχανισμούς, που εναντιώθηκαν. Σε αυτούς έδωσαν μάλιστα βήμα τα Μέσα. Αλλά ο απλός κόσμος είναι μαζί μας.

- Με την ΕΛ.ΑΣ. έχετε μιλήσει; Έχει διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχουν παρατράγουδα;

Αυτή την στιγμή δεν έχει ανακοινωθεί κάποια αντισυγκέντρωση. Μάλλον γιατί έχει πάρει έκταση το θέμα και δεν τους... παίρνει. Και η τοπική κοινωνία θα είναι μαζί μας!

- Πόσο κόσμο περιμένετε;

Ειλικρινά δεν έχω ιδέα. Ο κόσμος είναι πάντα απρόβλεπτος. Οι Ενωμένοι Μακεδόνες σε ανοιχτές μας εκδηλώσεις άλλες φορές ενώ περιμέναμε εκατοντάδες μας ερχόντουσαν χιλιάδες και όταν περιμέναμε χιλιάδες μας ήλθαν εκατοντάδες. Όσος κόσμος και να έλθει όμως, εμείς αυτό που θέλαμε το έχουμε ήδη πετύχει. Και αυτό που είναι να κάνουμε θα το κάνουμε, όσος κόσμος και εάν έλθει. Διότι είναι το καθήκον μας!

Ετικέτες: Μακεδονία Συνέντευξη Μετανάστες Διαβατά Ψήσιμοe-genius.gr ...intelligent web software