x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ιταλία: Πρόστιμο στον συγγραφέα Ρομπέρτο Σαβιάνο για δυσφήμιση της Μελόνι

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Ιταλός συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο καταδικάστηκε από δικαστήριο της Ρώμης να καταβάλει στην πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι το ποσό των 1.000 ευρώ ως αποζημίωση, επειδή πριν από τρία χρόνια την είχε αποκαλέσει «μπάσταρδη» αναφορικά με την στάση της στο μεταναστευτικό.

Η εισαγγελία της Ρώμης είχε ζητήσει την καταδίκη του συγγραφέα σε καταβολή αποζημίωσης 10.000 ευρώ για δυσφήμιση.

Η δικαστική απόφαση αφορά σε περιστατικό του 2020, όταν ο επικηρυγμένος από τη μαφία συγγραφέας του μπεστ-σελερ «Γόμορρα» είχε αποκαλέσει την Μελόνι «μπάσταρδη» εξαιτίας των θέσεών της για τη μετανάστευση.

 

«Η Μελόνι δεν κατατρέχει κανέναν και η λέξη μπάσταρδος είναι πάντα προσβλητική, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς σε όλα τα λεξικά μας. Το δικαίωμα στην άσκηση κριτικής, όπως έχει ορίσει και το Ανώτατο Δικαστήριο, δεν μπορεί να αγνοεί την ανάγκη σεβασμού του κάθε ανθρώπου», τόνισαν οι δικηγόροι της Ιταλίδας πρωθυπουργού.

Από την πλευρά του, ο διάσημος συγγραφέας σχολίασε τη δικαστική απόφαση υπογραμμίζοντας ότι «η σημερινή ήττα αποτελεί παράδειγμα του τι θα συμβεί αύριο, μας βοηθά να καταλάβουμε ακόμη περισσότερο σε τι κατάσταση ζούμε, αφού η εκτελεστική εξουσία προσπαθεί συνεχώς να εκφοβίσει οποιονδήποτε αποκαλύπτει τα ψέματά της».

Ο δικηγόρος του Σαβιάνο ανακοίνωσε πως θα ασκηθεί έφεση στην απόφαση.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software