x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Χαμός με τις δηλώσεις Τραμπ κατά Νετανιάχου και υπέρ Χεζμπολάχ – Οργισμένη απάντηση από το Ισραήλ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Μπουρλότο έριξε για μια ακόμη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ, προκαλώντας την οργή του Λευκού Οίκου και του Ισραήλ. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές του 2024 χαρακτήρισε «πολύ έξυπνη» την Χεζμπολάχ και «άδειασε» τον Μπενιαμίν Νετανιάχου επειδή ήταν «απροετοίμαστος» για την επίθεση της Χαμάς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Επικοινωνιών του Ισραήλ, Σλόμο Κάρχι, δήλωσε ότι τα σχόλια του Τραμπ δείχνουν ότι δεν είναι άνθρωπος στον οποίο μπορεί να βασιστεί κανείς. «Είναι ντροπή που ένας τέτοιος άνθρωπος, ένας πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, διασπείρει προπαγάνδα και πράγματα που πληγώνουν το ηθικό των μαχητών του Ισραήλ και των πολιτών του» είπε.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ο Άντριου Μπέιτς, χαρακτήρισε «επικίνδυνα και τρελά» τα σχόλια του Τραμπ. «Δεν κατανοούμε καθόλου γιατί οποιοσδήποτε Αμερικανός θα επαινούσε μια τρομοκρατική οργάνωση, υποστηριζόμενη από το Ιράν, αποκαλώντας την έξυπνη» ανέφερε.

Διεκδικητές του ρεπουμπλικανικού χρίσματος επέκριναν, επίσης, τον Τραμπ. «Είναι παράλογο οποιοσδήποτε και πολύ περισσότερο κάποιος που διεκδικεί την προεδρία (των ΗΠΑ) να επιλέγει αυτήν την στιγμή για να επιτεθεί στον φίλο και σύμμαχό μας, το Ισραήλ, και να επαινέσει τους τρομοκράτες της Χεζμπολάχ ως πολύ έξυπνους», έγραψε στην πλατφόρμα Χ ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software