x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Εντολή μετακίνησης 1,1 εκατ. πληθυσμού από τη βόρεια Γάζα στη νότια εντός 24 ωρών έδωσε ο ισραηλινός στρατός

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Ισραηλινός στρατός έδωσε εντολή μετακίνησης 1,1 εκατ. πληθυσμού από τη βόρεια Γάζα στη νότια εντός 24 ωρών.

Γράφει το Reuters:

Οι επικεφαλής των ομάδων του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών στη Γάζα ενημερώθηκαν την Πέμπτη από τους αξιωματικούς-συνδέσμους τους στον ισραηλινό στρατό ότι όλος ο πληθυσμός στη βόρεια Γάζα θα πρέπει να εκκενωθεί προς τη νότια Γάζα εντός 24 ωρών, σύμφωνα με τον Stephane Dujarric, εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.

 
Το Ισραήλ έδωσε το μήνυμα στην ομάδα του ΟΗΕ στη Γάζα λίγο πριν από τα μεσάνυχτα τοπική ώρα την Πέμπτη, ανέφερε ο ΟΗΕ.

“Πρόκειται για περίπου 1,1 εκατομμύρια ανθρώπους. Η ίδια εντολή ίσχυσε για όλο το προσωπικό του ΟΗΕ και για όσους βρίσκουν καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ – συμπεριλαμβανομένων σχολείων, κέντρων υγείας και κλινικών”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΗΕ. “Τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν ότι είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί μια τέτοια μετακίνηση χωρίς καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες”.

Η ανακοίνωση του ΟΗΕ πρόσθεσε: “Τα Ηνωμένα Έθνη απευθύνουν έντονη έκκληση να ανακληθεί οποιαδήποτε τέτοια διαταγή, εάν επιβεβαιωθεί, αποφεύγοντας αυτό που θα μπορούσε να μετατρέψει την ήδη τραγική κατάσταση σε καταστροφική”.

Να σημειωθεί ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για χερσαία επίθεση στη Γάζα, συγκεντρώνοντας στρατιώτες, βαρύ πυροβολικό και άρματα μάχης στα σύνορα. Από το Σάββατο εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα μετά την αιφνιδιαστική επίθεση μαχητών της Χαμάς στο Ισραήλ που προέβησαν σε πρωτοφανείς δολοφονίες αμάχων.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software