Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.: Φοβούνται ακόμα και για νέο τρομοκρατικό χτύπημα

astinomia-patra_5.jpg
0
0
0
s2smodern

Σε «παρατεταμένη επιφυλακή», καθώς επίκειται η επέτειος του Πολυτεχνείου και η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τρομοκρατικό χτύπημα εντός Νοεμβρίου ή εντός Δεκεμβρίου φοβάται η ΕΛ.ΑΣ., ως «απάντηση» στις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τις εκκενώσεις υπό κατάληψη κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας, για τις αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου στα πανεπιστήμια αλλά και για την πιο «δραστήρια» παρουσία αστυνομικών στα Εξάρχεια. Οι αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται, ούτως ή άλλως, τους επόμενους δύο μήνες σε «παρατεταμένη επιφυλακή», καθώς επίκειται η επέτειος του Πολυτεχνείου αλλά και η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τα μέτρα ασφαλείας είναι ήδη αυξημένα όχι μόνο υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος αλλά και υπό το φόβο καταδρομικών επιθέσεων από κουκουλοφόρους.

Οι αστυνομικοί που εκτελούν βάρδια στα Αστυνομικά Τμήματα έχουν πάρει εντολές για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας.Όσον αφορά στο ενδεχόμενο επανεμφάνισης κάποιας από τις «εν υπνώσει» τρομοκρατικές οργανώσεις, θεωρείται πως θα υπάρξει προσπάθεια αιφνιδιασμού των Αρχών. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται προσπάθεια από την ΕΛ.ΑΣ. να υπάρχουν κατά τις νυχτερινές ώρες όσο το δυνατόν περισσότεροι αστυνομικοί -φανεροί και κρυφοί- στους δρόμους, προκειμένου να υπάρξει αντίδραση απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αστυνομικοί με πολιτικά επιτηρούν κτίρια-στόχους, ελέγχουν ύποπτες κινήσεις και ύποπτα οχήματα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αρκετές από τις καταλήψεις που εκκενώθηκαν ήταν εμβληματικού χαρακτήρα για ένα πολύ δυναμικό κομμάτι των Εξαρχείων.

Στην ίδια περιοχή βρίσκονται ακόμα «ενεργές» αρκετές καταλήψεις, οι οποίες βρίσκονται υπό διακριτική επιτήρηση, ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Ετικέτες: Τρομοκρατία Χτύπημα Φόβοιe-genius.gr ...intelligent web software