Ξεσηκωμός στη Χίο: Κάτοικοι έκλεισαν τον δρόμο προς το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ

325.jpg
0
0
0
s2smodern

Τον δρόμο που οδηγεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στη Χίο έκλεισαν, από τις 6.30 το πρωί σήμερα, κάτοικοι του γειτονικού χωριού Χαλκειός που ζητούν να κλείσει το Κέντρο, του οποίου ο πληθυσμός έχει φτάσει τους 5.000 ανθρώπους. Αποτέλεσμα του αποκλεισμού ήταν να μην καταφέρουν φθάσουν στο ΚΥΤ οι εργαζόμενοι. Οι κάτοικοι που λένε «όχι» στο να γίνει το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ μια δεύτερη Μόρια, εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε άμεση κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, σε περίπτωση που η κυβέρνηση συνεχίσει να βγάζει εκτός κάδρου τη Χίο, δίνοντας βάση μόνο στη Λέσβο και στη Σάμο.

Τη συμπαράστασή του στους αγωνιζόμενους κατοίκους του Χαλκειούς δήλωσε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, σημειώνοντας ότι μεταξύ άλλων σε επικοινωνία του με τον Γ.Γ. για τη διαχείριση του μεταναστευτικού έλαβε δεσμεύσεις ότι μετά τη Σάμο και τη Λέσβο, σειρά αυτή την εβδομάδα έχει η Χίος και η Κως. Για τραγικές καταστάσεις με τις οποίες έρχονται καθημερινά αντιμέτωπες οι κοινωνίες των Καμποχώρων έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουγδάνος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη όχι μόνο αποσυμφόρησης αλλά και κλεισίματος της ΒΙ.ΑΛ.. «Λύσεις της μετακίνησης πληθυσμού δεν αποτελούν λύση γιατί οι ροές είναι συνεχείς και ανεξέλεγκτες τους τελευταίους μήνες. Η λύση πρέπει να είναι ριζοσπαστική και σε κεντρικό επίπεδο. Η Ν.Δ. πρέπει επιτέλους να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις», ανέφερε.

Τουλάχιστον 500 είναι οι αφίξεις μεταναστών στα νησιά το τελευταίο 24ωρο, με την επιχείρησή αποσυμφόρησης προς την ηπειρωτική Ελλάδα να συνεχίζεται, σύμφωνα με το protothema.gr, ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ κάθε μέρα υπολογίζεται ότι φτάνουν στη χώρα 200-300 μετανάστες. Βάσει των τελευταίων στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, και αρμόδιος για τα θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, 40.000 μετανάστες έφτασαν το τελευταίο τετράμηνο στην Ελλάδα και 50.000 μέσα στο 2019. Παράλληλα, πάνω από 35.000 έχουν αιτηθεί άσυλο και παραμένουν στα νησιά Λέσβο, Κω, Χίο και Λέρο. Στους μετανάστες που έφτασαν το πρωί της Δευτέρας στο λιμάνι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τον ANT1, δεν τους ενημέρωναν σε ποια περιοχή θα μεταφερθούν.

Ετικέτες: Χίος Αντιδράσεις Ξεσηκωμός Κάτοικοι Μετανάστεςe-genius.gr ...intelligent web software