Κατηγορίες από το Ισραήλ ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες «ασπίδες»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Την ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως «ανθρώπινες ασπίδες», κατηγόρησαν σήμερα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Επίσης η Χαμάς «κρύβει τρομοκρατική υποδομή σε περιοχές αμάχων» στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) με ανάρτησή τους στην πλατφόρμα X

 

Σε ένα κατάλογο με «εγκλήματα πολέμου της Χαμάς», που αναρτήθηκε στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δηλώνουν επίσης πως η Χαμάς συμμετέχει σε «βεβήλωση και ακρωτηριαμό νεκρών», «εσκεμμένους φόνους αμάχων» και «απαγωγή και ομηρεία αμάχων».

Η Χαμάς, η οποία κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, επιτέθηκε αιφνιδιαστικά το πρωί του Σαββάτου στο Ισραήλ. Ένοπλοι Παλαιστίνιοι εισήλθαν στο Ισραήλ από την ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα. Η παλαιστινιακή οργάνωση, η οποία έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, έχει έκτοτε εκτοξεύσει χιλιάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ. Η χώρα απάντησε με αντεπιθέσεις.

Η Χαμάς σκότωσε εκατοντάδες Ισραηλινούς και απήγαγε περισσότερους από 100 ανθρώπους, περιλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων, και τους έχει μεταφέρει στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το Ισραήλ. Σε απάντηση, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε στόχους της Χαμάς στο θύλακα.

TAGS: