x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σε πολύπλευρο φιάσκο για τη Δύση εξελίσσεται η μετωπική σύγκρουση με τη Ρωσία

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Toυ Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου

Η ανατροπή της κυβέρνησης του ρωσόφιλου Γιανούκοβιτς στην Ουκρανία μέσω της εξέγερσης του Μεϊντάν που οργάνωσαν οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες το 2014 με εκτελεστικό όργανο τους Ουκρανούς Νεοναζί του Δεξιού Τομέα, έγινε για να δημιουργηθεί μια δυτικόφιλη Ουκρανία που θα ήταν μια απειλή για τη Ρωσία δίπλα στα συνορά της. Στόχος των Παγκοσμιοποιητών που επηρέαζαν τις κυβερνήσεις Ομπάμα και Μπάιντεν ήταν μέσω των διαρκών ουκρανικών προκλήσεων (ουκρανικές εκκαθαρίσεις κατά των Ρώσων του Ντονμπάς και είσοδος της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ) να εκβιάσουν τη Ρωσία ώστε να επιτεθεί εκτιμώντας ότι ένας πολύχρονος πόλεμος σε συνδυασμό με συντριπτικές δυτικές οικονομικές κυρώσεις θα γονάτιζε τη Ρωσία και θα οδηγούσε στην πτώση του Πούτιν.

Έτσι θα εξέλειπε το κυριότερο εμπόδιο για την εθνομηδενιστική Παγκοσμιοποίηση τους, το ισχυρό έθνος-κράτος Ρωσία, το οποιο υπό την ηγεσία του Πούτιν αμφισβητεί και όλες τις ορθοπολιτικές αντιλήψεις τους, από την ομοφυλόφιλη και τρανς προπαγάνδα μέχρι τα ανοιχτά σύνορα και την υστερία της κλιματικής αλλαγής. Επιπλέον ειδικά οι ΗΠΑ μέσω του νέου Ψυχρού Πολέμου Δύσης-Ανατολής θα απέκοπταν την ευρωπαϊκή οικονομία από το φτηνό ρώσικο φυσικό αέριο και από τις εισαγωγές βιομηχανικών αγαθών από την Κίνα. Έτσι θα υποχρεωνόταν η Ευρωπαϊκή Ένωση να αγοράσει πανάκριβο αμερικανικό LNG αέριο καθώς και όπλα και βιομηχανικά αγαθά από τις ΗΠΑ. Μια πολύτιμη ένεση στην αμερικανική οικονομία που θα της έδινε τη δυνατότητα να συναγωνιστεί την κινεζική.

Όμως το μακιαβελικό αυτό σχέδιο φαίνεται τελικά ότι γίνεται μπούμερανγκ συνολικά για τη Δύση.

Η Ουκρανική Αντεπίθεση απέτυχε πλήρως, οι απώλειές της ξεπερνούν τους 70.000 Ουκρανούς και δυτικούς μισθοφόρους νεκρούς ενώ 10.000 αιχμαλωτίσθηκαν. Αντί η Ουκρανία να έχει τουλάχιστον εδαφικά κέρδη, η Ρωσία έχει καταλάβει λίγα περισσότερα τετραγωνικά χιλιόμετρα απο την Ουκρανία. "Οι Ρώσοι κατέλαβαν επιπλέον 200 τ.χλμ", παραδέχονται σε άρθρο τους οι New York Times. Και τώρα έρχεται η ώρα της ρωσικής επίθεσης που εκδηλώνεται ήδη στον άξονα Κουπιάνσκ-Χάρκοβου ενώ αργότερα τα ρωσικά στρατεύματα εικάζεται ότι θα κινηθούν προς τη Ζαπορίζια και ίσως την Οδησσό.

Η δυτική βοήθεια σε όπλα παρότι έδωσε τα πάντα δεν στάθηκε αρκετή να υπερκεράσει τη σωστή χρήση του πυροβολικού από τους Ρώσους και την εντυπωσιακή οργάνωση της αμυνάς τους. Οι Ρώσοι επιτελείς εδώ και καιρό  δεν ρισκάρουν απώλειες σε παράτολμες επιθέσεις και περιμένουν πρώτα να καταγράψουν μεγάλες απώλειες οι Ουκρανοί ώστε όταν έρθει η ώρα της δικής τους επίθεσης αυτή να γίνει με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Οι συνολικές απώλειες της Ουκρανίας από την αρχή του πολέμου είναι 350.000-400.000 στρατιώτες σύμφωνα με τον πρώην Ουκρανό πρωθυπουργό Mycola Azarov. Παράλληλα 7 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν μεταναστεύσει και οι υποδομές της Ουκρανίας σε μεγάλο βαθμό έχουν καταστραφεί. Αντίθετα οι οποιες ρωσικές απώλειες αντικαθίστανται πλήρως απο τη στρατολόγηση των δεκάδων χιλιάδων αυτονομιστών και των εκατοντάδων χιλιάδων ανδρών του Ντονμπάς και της Ζαπορίζια. Ο ρωσικός πληθυσμός μεγαλώνει κατά εκατομμύρια από την ένταξη στη Ρωσία αυτών των περιοχών και η ρωσική οικονομία έχει απίστευτη βοήθεια καθώς το κομμάτι της Ανατολικής Ουκρανίας που έγινε ρωσικό είναι το βιομηχανικό της φιλέτο.

Με λίγα λόγια όσοι Δυτικοί (αν)εγκέφαλοι θεώρησαν πως αυτός θα είναι ένας πόλεμος που θα φθείρει τη Ρωσία δεν σκέφτηκαν ότι η Ρωσία θα έχει τελικά κέρδος πληθυσμιακό, στρατιωτικό και οικονομικό. Οι ρωσικές πολεμικές βιομηχανίες πλέον δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο, χρησιμοποιούν χαλυβα και νικελίο και από την Ουκρανία και η Ρωσία έχει περισσότερα όπλα από ότι όταν ξεκίνησε ο πόλεμος.

Η απογοήτευση των Δυτικών φαίνεται τόσο στις ΗΠΑ που δεν ανανέωσαν τη βοήθεια στο Ζελένσκι (οι Ρεπουμπλικάνοι δεν θέλουν με τίποτα να ξαναδοθεί βοήθεια στο μέλλον), στην Πολωνία που επίσης διέκοψε τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία αλλά και στη Σλοβακία που ο Ρόμπερτ Φίτσο, o νέος εκλεγμένος ηγέτης της, θα καταργήσει τις κυρώσεις στη Ρωσία.

Οι οικονομικές συνέπειες του πολέμου για τη Δύση ήδη έχουν ρημάξει τις ευρωπαϊκές οικονομίες με τον πληθωρισμό ενώ οι τιμές του πετρελαίου και των τροφίμων συνεχίζουν να αυξάνουν σε σημείο να εμφανίζεται πρωτοφανής δυσαρέσκεια στους ευρωπαϊκούς λαούς με μεγάλη ενίσχυση των αντισυστημικών κομμάτων πιχι του γερμανικού AfD. Σημειώστε ότι η Ρωσία που υποτίθεται θα κατέστρεφαν οικονομικά οι δυτικές κυρώσεις έγινε η 5η οικονομία στον κόσμο για το 2022 ξεπερνώντας για πρώτη φορά τη Γερμανία που υποχώρησε στην 6η θέση. Αυτά από τη λίστα που δημοσίευσε η Παγκόσμια Τράπεζα για τα Ακαθάριστα Προϊόντα των χωρών με βάση τη σύγκριση της αγοραστικής τους αξίας (GDP εκπεφρασμένα σε PPP). Παράλληλα το ΔΝΤ αναμένει η Ρωσία να παρουσιάσει ανάπτυξη 1,5% για το 2023, ξεπερνώντας την Ευρωζώνη που θα μείνει στο 0,8%. Το μεγάλο σοκ όμως για την ευρωπαϊκή οικονομία είναι ότι η Γερμανία για το 2023 θα παρουσιάσει ύφεση 0,6% σύμφωνα με τις πρόσφατες εκτιμήσεις 5 οικονομικών ινστιτούτων που συμβουλεύουν τη γερμανική κυβέρνηση!

Μια ακόμη μεγάλη απώλεια για τη Δύση εξαιτίας της σύγκρουσης με τη Ρωσία είναι ότι η Ρωσία σαν αντίποινα στις δυτικές κυρώσεις πήρε τον έλεγχο όχι μόνο στο Νιγήρα αλλά σε όλες σχεδόν τις χώρες του Σαχέλ στην Αφρική. Έτσι η Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχασαν φτηνή τροφοδοσία σε πετρέλαιο και πρώτες ύλες σε μια περίοδο που η οικονομία τους περνάει μεγάλες δυσκολίες. Παράλληλα η Κίνα με τη Ρωσία δείχνουν πλέον ότι ελέγχουν όλη την Αφρική. Αφρικανικές χώρες-κλειδιά όπως η Αίγυπτος και η Αιθιοπία θα ενταχθούν στα Brics και επίσημα από την 1η Ιανουαρίου του 2024 ενώ πολλές ακόμη έχουν υποβάλλει αιτήσεις. Αυτό σημαίνει ότι η οικονομική εκμετάλλευση της Αφρικής από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ τελειώνει.

Και βέβαια η μεγαλύτερη ζημιά για το δυτικό μπλοκ είναι ότι εξαιτίας των πρωτοφανών κυρώσεων κατά της Ρωσίας που οδήγησαν σε νέο Ψυχρό Πόλεμο, Κίνα και Ρωσία σύσφιξαν   περισσότερο από ποτέ τη συμμαχία τους. Την ίδια στιγμή οι δυο πλουσιότερες αραβικές χώρες, δηλαδή η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ, να ενταχθούν στα Brics με τη νέα χρονιά και να στηριξουν την αποδολαριοποίηση που ήδη έχουν ξεκινήσει στις μεταξύ τους συναλλαγές οι χώρες των Brics. Aυτές οι σεισμικές αλλαγές που αλλάζουν την παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα συνέβησαν επειδή η Κίνα και η Σαουδική Αραβία ανησύχησαν όταν οι ΗΠΑ ουσιαστικά έδωσαν εντολή να παγώσουν οι ρωσικές καταθέσεις στις ελβετικές αλλά και συνολικά στις δυτικές τράπεζες. Οι Κινέζοι και οι Σαουδάραβες συνειδητοποίησαν ότι ο καπιταλισμός των ελεύθερων αγορών πλέον δεν λειτουργεί, ότι οι διεθνείς καταθέσεις τους κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή από τις διαθέσεις των ΗΠΑ και συνεπώς αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα αντίπαλο δέος τόσο στις ΗΠΑ και στο νόμισμά τους αλλά και στο διατραπεζικό σύστημα συναλλαγών που έχουν διαμορφώσει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Παγκοσμιοποιητές που ελέγχουν τις πολιτικές της Δύσης πήραν καταστροφικές αποφάσεις ακριβώς επειδή έχουν καβαλήσει το καλάμι και νομίζουν ότι όλος ο κόσμος τους ανήκει και θα τους προσκυνάει. Θυμηθείτε τι "πέτυχαν" όταν ανέτρεψαν τον Καντάφι που μάλιστα είχε αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την Ευρώπη. Να ελέγξει η Ρωσία τη μισή Λιβύη και την άλλη μισή η Τουρκία. Θυμηθείτε επίσης τι "πέτυχαν" όταν επιχείρησαν να ανατρέψουν τον Άσαντ στη Συρία. Να μοιραστούν τον έλεγχο όχι μόνο της Συρίας αλλά συνολικά της Μέσης Ανατολής η Ρωσία σε συνεργασία με το Ιράν. Μετά την απώλεια λοιπόν της Μέσης Ανατολής πλέον η Δύση χάνει και την Αφρική και βλέπει να συνασπίζονται μαζί με τη Ρωσία όλες οι μεγάλες οικονομίες.

Η "σωστή λοιπόν πλευρά της ιστορίας", δηλαδή το δόγμα του νέου Ψυχρού Πόλεμου που επέβαλαν ΗΠΑ και Βρετανία στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ουσιαστικά οδήγησε όχι στην καταστροφή της Ρωσίας αλλά της Ουκρανίας, όχι στην οικονομική αποσύνθεση της Ρωσίας αλλά της Ευρώπης, όχι στη γεωπολιτική απομόνωση της Ρωσίας αλλά των ΗΠΑ και του δυτικού κόσμου. 

Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος είναι τοπικός εκδότης, αρθρογράφος και συγγραφέας. Τo τελευταίο του βιβλίο έχει τίτλο "Έθνος-κράτος εναντίον Παγκοσμιοποίησης-Η μητέρα των μαχών με φόντο το lockdown των κοινωνιών" και το προλόγισε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Βέργος.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software